„Nem tetszenek a Madrid által közvetített értékek”

Új, tartalmas nyilatkozat Piquétõl | A játékosokkal jó a kapcsolata

A Franciaország – Spanyolország válogatott mérkõzés után a mix zónában nyilatkozó Gerard Piqué újfent olyan dolgokról beszélt nyíltan, amit az emberek jelentõs része nem mer vagy nem akar kimondani, legfeljebb gondol. A madridi játékosokkal továbbra is jó a kapcsolata, de a klubbal nem tud azonosulni, a játékvezetõkrõl pedig nem változott a véleménye.


Dolgozna valaha a Madridnak?

„Én nem kételkedem Raúl madridi elkötelezettségében, de én soha nem dolgoznék a Madridnak. Nem tetszenek azok az értékek, amelyeket a klub közvetít. A játékosaikat nagyon sokra tartom, sokak a barátaim is. A madridi témában nekem az nem tetszik, amilyen emberek ülnek ott a páholyban, és ahogyan mozgatják ennek az országnak a dolgait. Az az ember, aki beidézte Messit és Neymart, általában egészen más bánásmódban részesíti Cristianót, és ott ül a páholyban Florentino mellett. Nem tetszik, amit közvetít a klub. Mint klub, mit szeretnétek, mit mondjak? Már tudjátok, hogy kirõl beszélek. Ez egy a sok dolog közül. Nem fogunk végigmenni egy listán, mint Mourinho. Tudjuk, hogyan mûködik. De a játékosokkal nincs semmi problémám, szinte mindenkivel barátok vagyunk és együtt kártyázunk. De ha megkérdezel, azt mondom el, amit érzek. Nem bánok semmit.”

Játékvezetõk

„Mikor kedveztek a javunkra a játékvezetõk? A Ligában már régen. A 6-1-es fordítást vitatjátok, hogy annak milyen értéke van, de egy szóval sem beszéltek Ramos lesrõl szerzett góljáról a tavalyi döntõben. Engem már kétszer megbüntettek, de nincs igazuk. Csak azt mondtam, hogy a játékvezetõnek fejlõdnie kell a munkájában. Biztos vagyok benne, hogy a Madrid és a Barça az a két csapat, amelyek javára a legtöbbet tévednek. Én egymás között hasonlítok csak, nem a Leganéssel, amellyel szemben biztosan a Barçának kedveznek inkább.”

Visszaütnek a Barçára a kritikái?

„Remélem, hogy ezek nem befolyásolják a játékvezetõket, nekik végezniük kell a dolgukat. Hogy ez rosszabb-e a Barçának? Ez a ti kérdésetek. Nem hiszem, hogy ez káros lenne számunkra, a Villarreal elleni meccs óta szinte minden meccset nyertünk, jó sorozatunk van január óta, továbbjutottunk a BL-ben is. Ez az én véleményem, ezt aztán elemezhetitek, de szerintem normális dolog azt mondani, hogy a játékvezetõknek emelniük kell a szintet. Ezzel nagyon sok ember egyet ért, semmi rossz nincs abban, hogy ezt kimondjuk, általánosságban beszélek a játékvezetõkrõl, és már megbüntettek.”

Kapcsolat a válogatott játékosokkal

„Már beszéltünk az áprilisi meccsekrõl, a madridiaknak azt kívántam, hogy szerezzenek sok gólt, és aztán veszítsenek. Nagyon szórakoztató hónap lesz a szurkolók számára és számunkra is, meglátjuk majd, kinek sül el jobban. A sorsolásról nem beszéltünk többet a Ligáról, az izgalmakról, amit a klubunknál csinálunk, ahogyan edzünk, milyen játékosaink vannak, õk milyenek, érdekességekrõl…”

Amikor Ramos és Marcelo beszéltek a történelmi fordításról?

„Számomra ez egy show, nem zavar egyáltalán amit mondanak, és remélem, hogy õket sem zavarja, amit én mondok. Szeretem az ilyen szójátékokat.”

Újra gondolta a döntését a válogatottból való távozásával kapcsolatosan?

„Nem, ez egy hosszú idõ alatt megfontolt döntés volt. Most amennyire csak lehetséges, élvezem a válogatottat, nagyon jó csapatunk van, remek edzõvel, mi vagyunk az egyik favorit a világbajnokságra, és jó úton járunk.”