A kötelezõk között is kötelezõ

Barça – Osasuna | Az öt bajnoki „döntõ” közül az elsõ

A Real Madrid elleni gyõzelem nagy örömöt okozhatott minden barcelonai szimpatizánsnak, a Juve elleni kiesés után különösen nagyot, amire lehet jó szívvel emlékezni akkor is a szezon végén, ha esetleg nem sikerül bajnokságot nyerni. A Liga reménye ebben a pillanatban Lionel Messi utolsó másodpercekben szerzett gyõztes gólja miatt él, a Barcelonán múlik, hogy ezt a reményt életben tudja-e tartani a végletekig. Jön az elsõ felvonás, a hátralévõ 5 „döntõ” közül papíron a legkönnyebb.

Az Osasuna elleni hazai bajnoki pontosan az az alkalom, amit más szituációban is muszáj lenne megnyerni, hiszen a címvédõ otthon fogadja a sereghajtót, akinek ráadásul bennmaradási esélye sem nagyon maradt már. Más kérdés, hogy az Osasuna még nem adta fel, hiába van csak 18 pontja és áll az utolsó helyen, az elmúlt öt fordulóban két gyõzelmet is elért, ami életben tartotta a harci szellemet. Úgyhogy a Barcelona talán jobb, ha nem egy könnyû meccsként tekint erre az összecsapásra.

A Barcelonának még öt bajnokija van, a Madridnak hat, a cél mindkét csapatnál az, hogy több pontot gyûjtsön, mint a másik. Ilyen felállás mellett a katalán csapat nem engedhet meg magának egy hibát sem, teljesen mindegy, hogy hol és ki ellen kell játszani. Ettõl függetlenül Luis Enrique most még valószínûleg fog rotálni, hiszen a hétvégén következik az öt közül talán a legnehezebb meccs, egy katalán rangadó az Espanyol otthonában. Ezért most várható, hogy néhány kulcsember pihenhet a Madrid elleni erõfeszítések után.

Ellenben még hiányozni fog Neymar, aki az utolsó mérkõzést hagyja ki eltiltás miatt, és a hétvégén az Espanyol ellen már visszatérhet. Helyette várhatóan most is Alcácer fog játszani, hacsak Arda Turan nem kerül hirtelen olyan állapotba, hogy azonnal kezdeni tudjon – de ez nem valószínû. A középpályán Iniesta jó eséllyel most nem lesz kezdõ, helyette pályán lehet viszont André Gomes vagy Denis Suárez. A védelemben Piqué pihentetésére mutatkozik nagyobb esély.

FC Barcelona – Osasuna:
Barcelona, Camp Nou
19.30
Vezeti:
Munuera Montero
TV:
Paulaner Sörház | Sport 1

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Mascherano, Mathieu – Alba – Busquets, Rakitic, André Gomes – Messi, Suárez és Alcácer.

Osasuna: Sirigu, Oier, Fuentes, Iván Márquez, Bunuel, Clerc – Fausto, Roberto Torres, Causic, Kenan Kodro, Sergio León.