„Gomes csak 30 százalékot nyújtott idén”

Enrique nem hisz a Málagában | Mascherano elsõ gólja

Luis Enrique Martínez elégedetten értékelte az Osasuna felett aratott 7-1-es gyõzelmet, ismét kiemelte az André Gomesben rejlõ lehetõségeket, valamint elárulta, hogy noha nagyon jó történet, de Mascheranónak nincs szüksége gólokat szerezni, így is szenzációs a pályafutása.

„Komplett meccset játszottunk, voltak pozitív körülmények, és a 2-1 után felpörgettük a játékot. Azok a játékosok, akik nem szerepeltek ezen a találkozón, frissek maradtak a szezon utolsó mérkõzéseire. Amikor visszajöttek a mérkõzésbe 2-1-nél, az volt a legrosszabb pillanata az összecsapásnak, hiszen sosem lehet tudni… Utána azonban bizonyítottuk, hogy a tisztes különbség megérdemelt. Nem akarok túl elnézõ lenni, de a futball ugye a hibák játéka.”

André Gomes

„A dupláján kívül, Andréban hatalmas potenciál lakozik. Habár kritizálja mindenki, ezt a véleményemet fenntartom. Több poszton is képes játszani. Idén csak a képességeinek 30%-át láthattuk, képzeljétek el, milyen, ha mindent kiad magából. Javulnia kell az érzelmek területén, de a legjobb helyen van ehhez. Sokat vár el magától, felelõsségteljes, és tehetséges.”

Mascherano elsõ gólja 319 meccs után

„Nagyon örülök. A pályafutása fantasztikus, egyébként nincs szüksége, hogy gólt szerezzen, ez csak egy mellékszál. A szurkolók azonban ezt kérték, és úgy gondolom, ez egy remek ötlet volt.”

Megtekinti a Madrid találkozóját?

„Nem fogok egy percet sem nézni a Madrid meccsébõl (a sajtótájékoztatót közvetlenül a találkozó vége után, még a Madrid Deportivo elleni összecsapása elõtt rendezték meg – a szerk.).”

Bízik egy málagai sikerben az utolsó fordulóban a Madrid ellen?

„Ha a nagymamámnak lennének kerekei, õ is egy bicikli lenne…”