Nagyot léptek, de még a Madrid a favorit

Eggyel több meccse van a Madridnak | 5 forduló maradt, a Barça nem hibázhat

A Barcelona ebben a pillanatban vezeti a spanyol bajnokságot, de objektíven nézve továbbra is a Madrid a Liga esélyese. Az okok: a Barcelona kiegyensúlyozatlansága mellett a fõvárosiak egy mérkõzéssel többet játszhatnak, hogy pontokat gyûjtsenek, és olyan meccseik lesznek, amelyek nem megoldhatatlan feladatok.

 

 

 

A Madrid a hat mérkõzésébõl ugyan csak kettõt játszik otthon (Sevilla és Valencia), négyet pedig idegenben, de ezek a meccsek egytõl egyig megoldhatóknak tûnnek. A Depor és a Málaga ellen egyaránt olyan ellenféllel találkoznak, melyek a bajnokság alsóbb régiójához tartoznak, ugyanakkor már szinte biztos a bennmaradásuk. A Granada ellen pedig azért tûnik könnyebbnek a Madrid dolga, mert a déliek kiesése már most szinte borítékolható. Marad még a Celta elleni találkozójuk távol a Bernabéutól, ahol pedig azért esélyes a Madrid, mert a vigóiak már elsõsorban az Európa-ligára koncentrálnak, ahol elõdöntõsök.

A Real Madridnak a fenti meccseken legalább 3 pontot kell elveszítenie ahhoz, hogy a Barcelonának maradjon matematikai esélye, és akkor még nem is számoltunk esetleges barcelonai pontvesztésekkel – amik vastagon benne vannak a pakliban az idei évet figyelembe véve.

A Barcelonának az Osasuna, a Villarreal és az Eibar ellen kell hazai pályán fellépnie (3 meccs), és el kell utaznia Las Palmasba, valamint a város másik felébe az Espanyolhoz (2 meccs). Ezek közül a meccsek közül nehézség szempontjából kiemelkedik ez utóbbi találkozó a Cornellában most szombaton, és a Kanári-szigeteken sem lesz könnyû három pontot szerezni – de legalább elmondható, hogy egyik csapat sem küzd már sem a kiesés ellen, sem kupás pozíciókért.

Az ugyanakkor már jó ideje nyilvánvaló, hogy idén egyik bajnokesélyes sem olyan erõs, hogy a másik ne bízhatna bármelyik fordulóban egy botlásban az ellenfél részérõl.