Kubalára emlékeztek Barcelonában

Közteret nevezhetnek el róla Budapesten

Kubala László születésének 90. évfordulója lesz júniusban, ennek alkalmából tartottak megemlékezést Barcelonában hétfõn, amin részt vettek a legenda fiai, valamint egy magyar delegáció is. A Barça legendáról ráadásul közterületet neveznek el hamarosan Budapesten.

A barcelonai magyar fõkonzulátus, a katalán kormány sportért felelõs államtitkársága a meghívott magyar politikusokkal közösen emlékezett meg a minap Kubala Lászlóról, aki 15 éve, 2002 májusában hunyt el. A legendás játékos júniusban töltené be 90. életévét, a kerek évforduló apropójából pedig nagyszabású emléknapot szervezett fõkonzulátus.

A tiszteletadó megemlékezésen több mint 300-an vettek részt, köztük a barcelonai magyar fõkonzul Kovács Barnabás, Pau Vilanova, a Barça elnökségi tagja, a Mundo Deportivo​ igazgatója Santi Nolla és Kubala két fia, Carlos és László, akiknek egy dedikált labdát és mezt adott át a klub vezetése.

Emellett meghívást kapott az eseményre egy budapesti delegáció is Tarlós István fõpolgármesterrel az élen, aki beszámolt róla, hogy Budapesten, a XIII. kerületben közteret fognak elnevezni a katalán klub történetének egyik legjobb játékosáról.

Kubala életérõl a lent hivatkozott cikkben írtunk bõvebben.