Enrique: „Két nehéz meccse lesz még a Madridnak”

Dicsérte Marlont és André Gomest

Luis Enrique Martínez szakvezetõ elégedetten nyilatkozott a Las Palmas idegenbeli, 4-1-es legyõzése után, és hangsúlyozta, hogy amennyiben õket képes volt legyõzni a Málaga vagy a Celta Vigo, akkor a Madrid is veszíthet pontokat az utolsó két mérkõzésén.

„Nem akartuk kockáztatni Mascherano játékát, mert a bemelegítésnél kisebb fájdalmat érzett. Marlon viszont nagyszerûen játszott, nyugodt volt és mindig megtalálta a legjobb megoldást a labdával” – emelte ki a fiatal játékos teljesítményét Luis Enrique, illetve a jobbhátvéd posztról is megemlékezett röviden, hiszen eleve Digne kezdett ott, akit késõbb André Gomes váltott. „André kiváló játékos, aki felkészült rá, hogy bármilyen pozícióban játsszon. Ilyen játékosokkal, mint õ, akár háborúba is lehet menni.”

A Madrid hozta a hátralévõ meccsei közül a legnehezebbnek tûnõt a Sevilla ellen (4-1), de a Barça mestere emlékezetett rá, hogy a Celta és a Malaga is kellemetlen ellenfelek, hiszen a csapat ellenük rendkívül rosszul szerepelt. „Két nehéz meccsük lesz még a Celta és a Malaga ellen, akik ellen mi vesztettünk a szezonban. Ha mi ki tudtunk kapni ellenük, akkor bárki ki tud – Vigóban többször is vesztesen hagytuk el a pályát” – próbálta keresni a pozitívumokat és utalt a legutóbbi két Celta elleni meccsére Luis Enrique: októberben 4-3-ra, egy évvel korábban pedig 4-1-re „sikerült” kikapni ex-csapatától.

A gránátvörös-kékek edzõje végül visszautasította, hogy kételkedne a Malaga profizmusában, mondván harc nélkül átengedik a gyõzelmet majd a Madridnak az utolsó fordulóban: „nem igaz, ezeket a szavakat a számba adták”, és csak arra akar most már koncentrálni, hogy „megnyerjük az utolsó meccsünket vasárnap az Eibar ellen a Camp Nouban.”