Rekordbevételt könyvelt el tavaly a Barça

708 millió euró | Cél a milliárd 2021-re

Lezárta a tavalyi pénzügyi mérlegét a Barcelona, az elnökség által jóváhagyott számok pedig nagyon jól csengenek: rekordot jelentõ 708 millió euró árbevételt könyvelt el a klub a tavalyi szezonra vonatkozóan.

Évrõl évre nõnek a Barcelona bevételei, ami egyrészt kemény munka eredménye, másrészt elvárás is, hiszen egyre több pénz forog az európai fociban és a versenyképesség egyik alappillére a stabil gazdasági háttér. Bár a Barça néha úgy tûnik, mintha nem lenne a nevéhez méltóan erõs szereplõje például az átigazolási piacnak, az mindenesetre mindenkit megnyugtathat, hogy a számok alapján erõs lábakon áll klub és a gazdasági modell egyelõre úgy tûnik, sikeres.

A bevételként elkönyvelt 708 millió euró 13 millióval több, mint a tervezett, a klub nyeresége pedig adózás után nettó 18 millió lett a 2016-2017-es pénzügyi évre vonatkozóan. Miközben a vezetõség stratégiai célja, hogy 4 év múlva, 2021-re meglegyen az 1.000 millió eurós árbevétel, az adósság csökkentése is szép lassan halad. A tavalyi évhez képest 24,5 millióval lett kevesebb a hitelezõk felé meglévõ tartozás, ami jelenleg 247 millió eurót tesz ki.

A klub egyébként 8 szezon alatt megduplázta a bevételeit: a 2008-2009-es „hatkupás” szezont még 385 millió euróval zárta a klub, idén viszont már több mint 700 millió került a kasszába.