Valverde üzenete Arda és Douglas felé

Csak õk nem játszottak az elsõ keretbõl | Nem számol velük a tréner

Ernesto Valverde vezetõedzõ egyértelmû üzenetet küldött a török Arda Turan illetve a brazil Douglas felé a hétfõ esti Gamper Kupán elért siker alkalmával, amikor is csak õk ketten nem kaptak lehetõséget a hadra fogható játékosok közül. A tréner minden bizonnyal egyik játékosra sem számít az elõttünk álló idényben.

A Gamper Kupán az elsõ keretbõl még a brazil Rafinha, a belga Vermaelen valamint a portugál André Gomes nem kaptak szerepet, de õk sérülés miatt nem léphettek pályára. Rafinha régóta a felépülésén dolgozik, Vermaelen a pénteken lejátszott, Gimnástic elleni felkészülési találkozón szenvedett izomsérülést a lábában, míg a portugál középpályás a csípõjében érez fájdalmat, így az orvosok nem engedélyezték a játékát.

Arda Turan és Douglas azonban egészségesek, hadra foghatóak, ennek ellenére sem küldte õket pályára Valverde vezetõedzõ. A tréner ráadásul tette mindezt úgy, hogy az elõzõ felkészülési meccseken a török játékosnak biztosított játékperceket, ám úgy tûnik, hogy Arda teljesítménye nem igazán gyõzte meg arról, hogy a keretben lenne a helye.

A Gamper Kupa egyébként hagyományosan az elsõ csapat bemutatásaként funkcionál a szurkolók felé, így ebbõl a szempontból is szimbolikus, hogy sem Arda, sem Douglas nem játszhattak egy percet sem, miközben a B csapatból Aleñá is lehetõséget kapott. Említhetjük azonban Marlon vagy Munir személyét, akiknek a maradása még szintén nem biztos, ám így is pályára léphettek a Camp Nouban a Chapecoense ellen.

Ami a továbbiakat illeti, egyik játékos sem igazán kelendõ a piacon. Míg a brazil Douglas a legutóbbi hírek alapján a Benficába igazolhat, addig Arda a legfrissebb értesülések szerint felajánlotta a játékjogát korábbi klubjának, az Atlético Madridnak, ám a fõvárosban nem mérlegelik a támadó szerzõdtetését. Turan kapcsán még a Galatasaray neve vetõdött fel mint lehetséges célállomás.