Busquets: „Nem ez a legjobb mód…”

Visszaszólt Segura klubmenedzsernek | Még nincs lefutva semmi sem

Az FC Barcelona középpályása, Sergio Busquets nyilatkozott Ernesto Valverde vezetõedzõ mellett a Spanyol Szuperkupa visszavágója elõtt. Busquets reagált Pep Segura klubmenedzser szavaira, és érzékeltette: törés van a vezetõség és a csapat között. A saját nevelés egyébként lát még esélyt a párharc megfordítására, üdvözölte Paulinho leigazolását, és reméli, hogy klasszisok érkeznek majd a támadósorba.

„Elemeztük a mérkõzést az elmúlt napokban. Az elsõ félidõnk jó volt, domináltunk, és helyzeteket alakítottunk ki. A második félidõben azonban jobban kinyíltunk, az egyenlítésért mentünk elõre, ám nem sikerült fejben váltanunk, a Madrid pedig életveszélyes a kontrák terén.”

Segura szavai…

„Nem értek egyet azzal, hogy Piqué lett volna a felelõse a vereségnek. Balszerencséje volt annál a gólnál. Nem ezért veszítettünk 3-1-re. Hibákat követtünk el, õk pedig jó döntéseket hoztak. Sosem egy játékos miatt veszítünk. Nem hiszem, hogy ez lenne a legjobb mód arra, ha valaki a klubon belülrõl kifejti a véleményét, és egy játékosra mutogat.”

40 millió euró Paulinhóért

„Szerintem Paulinho érkezése pozitív, mert olyan dolgokat ad majd a csapatnak, ami eddig hiányzik belõle. A brazil válogatottban kezdõ, mi tárt karokkal fogadjuk.”

A Madrid kiborult a játékvezetõ ténykedése miatt

„Nem érdekes, hogy én mit gondolok errõl. Ez a véleményük, és kész. Egyébként nem igazán értem, de õk azok, akiknek meg kell magyarázniuk, miért is olyan dühösek.”

Neymar után ismét csak Messin múlik az eredményesség?

„Egyértelmû, hogy Neymar távozásával gyengültünk. Ha egy csapatban focizol Neymarral, tudod, mennyire jó focista. Mindenki egyetért ezzel. Amikor a világ legjobbja nálad van, minél többet van játékban, annál jobb. Ezen felül azonban több alternatívát is mérlegelnünk kell, hogy ne legyünk kiszámíthatóak. Minden egyes meccs más és más lesz.”

A hétvégén azt mondta: mindenképpen igazolni kell

„Elõször is szeretném pontosítani a szavaimat. Meg kell újítani a csapatot, ám nem a vereség miatt, hanem azért, ahogy a labdarúgás jelenleg mûködik. Tárt karokkal várjuk majd az újonnan érkezõket. Remélhetõleg a legjobbakat tudjuk majd leigazolni.”

Visszavágó a Madrid ellen

„Tudjuk, hogy nehéz lesz, de még nincs elveszve semmi sem. Tanulni fogunk ezekbõl a meccsekbõl, a visszavágón pedig fontos lesz, hogy ne kapjunk gólokat. Három gólt szerezni nem könnyû, de már számtalanszor elértük ezt ugyanitt. Egységben kell mozognunk, és irányítanunk kell a meccset.”

Kit igazolna maga mellé?

„Minél többet birtokolja a labdát a csapat, annál kényelmesebben érzem magam a pályán. A csapat számára természetesen a gyõzelem a fontos.”

Mit üzenne a pártoló tagoknak?

„Nagyszerû csapatunk van, jól tesszük a dolgunkat, az elõszezon jól sikerült. A pályán kívüli történésekre nincs ráhatásom. Remélhetõleg klasszis játékosok fognak érkezni.”