Iniesta, Suarez és Messi a FIFA év legjobbja jelöltjei között

Luis Enrique és a nõi csapat is ott van a listán

Két hónap múlva adja át a FIFA az év legjobbjainak járó elismeréseit, az Év Játékosa díjra pedig Messi mellett ezúttal Iniesta és Suarez került jelölésre. Mellettük az Év Edzõje díjra Luis Enrique is jelölésre került, de jelöltet ad a Barça a legjobb nõi játékos és edzõ kategóriába is.

A három jelölt, Iniesta, Suarez és Messi közül talán csak utóbbinak van halvány esélye a díjra, de valószínûleg a tavalyi évhez hasonlóan a tavasszal legjobb formáját hozó Ronaldo lesz a befutó. Az edzõk között nem kérdés, Zidane fogja kapni az elismerést, hiszen elsõként védett címet csapatával a Bajnokok Ligájában. A játékosok között természetesen ott lesz Neymar is, akinek az utolsó barcelonai évét fogják elismerni, amennyiben a legjobbak közé kerül. 

A hagyományos kategóriák mellett díjat osztanak az év legjobb nõi játékosának és nõi csapat edzõjének is. Elõbbiben esélyesként indul a nyáron a Barcelona nõi csapathoz érkezõ holland Lieke Martens, mivel a nyári Európa-bajnokság megnyerése mellett õ lett a torna bronzcipõse és a legjobb játékosa is. Az edzõk között induló Xavi Llorens 11 év után állt fel a Barca nõi labdarúgócsapatának élérõl – egy bajnoki 2. hellyel búcsúzott utolsó évében.

A gyõztes kiléte egyébként rajtatok is múlik, mivel a díjakat a szurkolók, a válogatottak edzõi és csapatkapitányai, valamint az országok újságírói szavazatai alapján osztják ki. A díjakat két hónap múlva, október 23-án adják át Londonban.

A jelöltek teljes listája itt található: http://www.fifa.com/the-best-fifa-football-awards/fan-voting.html, ahol szavazni is lehet majd augusztus 21-tõl.