Watzke: „Egy milliméterrel sincsenek közelebb”

Pep Segura szerint ellenben már szinte tény Dembélé leigazolása

Az FC Barcelona klubmenedzsere, Pep Segura ismét megszólalt, és a szavai ismét megrökönyödést keltettek. Segura ugyanis a Madrid ellen tükörsimán, 2-0-ra elveszített meccs után nyilvánvalóan nyugtató céllal közölte, hogy Dembélé és Coutinho leigazolása már szinte kész tény. Hans-Joachim Watzke, a Borussia Dortmund általános igazgatója nem vette jó néven a kijelentést. 
 

 
„Sajnos ezúttal szerencsénk sem volt, de a csapatot meg kell erõsíteni. Jelenleg is tárgyalunk Dembélé és Coutinho megszerzésérõl. Mindketten közel vannak már. Reméljük, hogy idén már a Barça játékosai lesznek” – így Segura, aki ezzel azt a klubvezetõi gyakorlatot törte meg, hogy nem hivatalos, még le nem zárt átigazolásokról nem beszélnek az egyesületek vezetõi. 
 
Természetesen ez a nyilatkozat nem is nyerte el a Dortmudn tetszését, még akkor sem, ha a németek tudják, hogy Segura a közelgõ bizalmatlansági indítvány valamint az elsõ keret válsága kapcsán kívánta csak nyugtatni a közvéleményt: „A Barcelona szeretné megszerezni Dembélét, ez tény, ugyanakkor egyelõre egy milliméterrel sem kerültek közelebb a francia támadó leigazolásához.”
 
Amint az ismeretes, a Barcelona elsõ körben 85 + 20 millió eurót ajánlott a játékosért, ám ezt a BVB nem fogadta el. Watzke nem zárta ki Dembélé elengedését, ugyanakkor nem tudta hova tenni Segura fenti szavait: „Ezt nem igazán tudom megmagyarázni. Ha tippelnem kellene, akkor valószínûleg azért nyilatkozott így, mert a Madrid játéka egy kissé megszédítette.”
 
Dembélé szerzõdésébõl még négy esztendõ hátra van Dortmundban, ennek ellenére a labdarúgó indokolatlanul nem jelent meg a BVB edzésén, mire a német klub felfüggesztette õt a tréningek látogatásától. A katalánok a hírek szerint a játékoson keresztül próbálnak nyomást gyakorolni a Dortmund vezetõségére – egyelõre sikertelenül.