„A szezon végén átgondolom a folytatást”

Mascherano nem zárja ki, hogy jövőre távozik | Elfogadja a helyzetét

Javier Mascherano helyzete megváltozott a Barcelonában, ami párhuzamos volt Samuel Umtiti fejlõdésével. Az argentin futballista nem tartja igazságtalannak, hogy már nem számít kezdõnek a Barcelonában, és igyekszik is változtatni a helyzetén, de elképzelhetõnek tartja azt is, hogy ez az utolsó idénye a katalán csapatban.

„Az jól látszik, hogy a klubomban kevesebbet játszom mert van két középsõ védõ, akik a legjobbak közül valók. Azon vagyok, hogy harcoljak a posztomért, és elsõsorban azért, hogy legyek felkészült arra a pillanatra, amikor rajtam a sor. Amikor az, aki elõtted van a rangsorban jobb nálad, akkor ezt elfogadod, és azon dolgozol, hogy megpróbálod megváltoztatni ezt a szituációt, semmi több. Nem tartozom azok közé, aki csak mérgelõdik, és különösen nem az edzõvel szemben.”

„Még szerzõdésem van a klubbal, az pedig valószínû, hogy amint véget ér ez a szezon, át kell gondolnom, hogyan tovább, bár még nem beszéltem errõl senkivel. Barcelonában mindig azt mondták, hogy számolnak velem és elégedettek velem, lesz még idõ ezen gondolkozni.”

Elveszített vb-döntõ Argentínával. Lesz esély javítani?

„Ha egyszer ott vagy a döntõben, az a célod, hogy világbajnok legyél, de nem hiszem, hogy ez egy adósságunk lenne, mert mi a maximumot nyújtottuk a csapatért akkor. Adósság az lenne, ha nem profi módon álltunk volna ki arra a meccsre. Világbajnoknak lenni valami olyan dolog, ami nyilvánvalóan nem adatik meg nagyon sok játékosnak és nagyon sok országnak sem. A foci egy játék, nyerni vagy veszíteni 5 másodperc alatt lehet, centimétereken múlik, hogy éppen hamarabb vagy késõbb érsz el egy labdát.”

Mascherano esetleges jövõ nyári távozása azért sem lenne meglepetés, mert már 34 éves lesz, ráadásul egy év marad hátra a 2019-ig szóló szerzõdésébõl, ami még papíron lehetõséget adhatna a Barcelonának, hogy pénzt is kapjon a 2010-ben Liverpoolból igazolt futballistáért. Továbbá az szinte garantált, hogy a Barcelona legkésõbb jövõ nyáron megszerzi a kolumbiai válogatott Yerry Minát is a középsõ védõ posztra a Palmeirastól.

Mascheranót a csapatból kiszorító Samuel Umtitivel legutóbb itt foglalkoztunk.