„Tudom, hogy õk nem fogják feladni”

Valverde "hazatér" | Nyerni megy Bilbaoba | A politikával nem törõdik

Ernesto Valverde szombaton este visszatér korábbi csapatának otthonába, így õ tudja talán a legjobban, hogy milyen erõs is tud lenni hazai pályán az Athletic. A szakember ezt ki is emelte a sajtótájékoztatóján, de jelezte: nyerni akar.

Athletic

„Ez egy nagyon erõs csapat a San Mamésben. Nem csak most, hanem már jó pár éve. Nagyon nagy intenzitást visznek a játékba, a közönség hajtja õket, soha nem adják fel. Óriási küzdõszellem van bennük, ezt mindannyian tudjuk. Számomra különleges meccs lesz, nagyon sok embert ismerek ott, de azon leszek, hogy nyerjünk. A statisztikák nem feltétlenül mellettem szólnak.”

Katalóniai politikai helyzet

„Ez egy visszatérõ kérdés. Nem tagadom, én ugyanúgy csinálok mindent tovább, mint eddig. Meg van a saját személyes véleményem, és ezt nem adom közre. De akárhogy is van, 5 percenként bármi megváltozhat. Ez politika, és még ma is nagyon sok dolog történhet.”

„A mai és a tegnapi nap is nagyon megterhelõ volt, úgyhogy én a sportszakmai kérdésekre koncentrálok. Az a felelõsségem, hogy a Barcelona nyerjen.”

Liga a Barça nélkül?

„Ezek feltételezések, kombinációk. Inkább a valósággal foglalkozom. És most az a valóság, hogy holnap van egy meccsünk az Athletic ellen.”

Nehezen kezdett az ellenfél

„Az Athletic számára mindig kicsit nehezebb a szezon eleje, függetlenül attól, hogy ki az edzõ. Fontos játékosaik sérültek, voltak nehézségeik, de a Ligában nem állnak rossz helyen, a középmezõnyben vannak. A Kupában tovább fognak jutni, annak ellenére, hogy döntetlent játszottak Formenterán, és az Európa-ligában is otthon játsszák a következõ meccsüket.”

A másik oldalon van

„Ez a meccs egyike a Liga klasszikusainak. Ilyen meccset mindenki szeretne játszani. Mint az ellenfél edzõje, mindig mindent tökéletesen akartam csinálni, hogy legyõzhessük a Barçát. Most a másik oldalon állok, és tudom, hogy egy olyan csapattal fogunk találkozni, aki egy pillanatra nem fogja feladni.”

Iniestát kifütyülték a San Mamésben

„Minél többet beszélnek errõl, annál rosszabb. A játékosok felülkerekednek ezen, és ugyanúgy játszanak tovább. Andrés és más játékosok is kapnak füttyszót más körülmények között.”

Jordi Alba

„Úgy gondoljuk, hogy játékra kész állapotban lesz. Tegnap rendben edzett, és remélem, hogy ma is így lesz.”