2017.11.19 | Erzsébet napja van
Főoldal > Labdarúgás
...DE NEM AKAR | A BARçÁRA FÓKUSZÁL ÉS A SIKEREKÉRT DOLGOZIK
Umtiti: Vihetnék is, többet is kereshetne...
Záborszky Iván | 2017. 11. 11., 11:36
ESZKÖZÖK:   |  |  |   |     

Samuel Umtitiért tavaly nyáron 25 millió eurót fizetett a Barcelona a Lyonnak, ez mai szemmel aprópénznek tűnik. A védő még csak most kedden lesz 24 éves, tökéletesen beilleszkedett a csapatba tavaly, idén pedig már egyértelmű húzóember, a csapat egyik legjobbja. Ahogyan sok játékosnak, neki sem követte le a szerződése a piac változásait, lennének is kérői, sokkal többet is kereshetne, de a Barcelona szerencséjére őt most még nem ez érdekli.


Umtiti 2021-ig írt alá a Barcelonával idő még van a szerződéséből, azonban arra nem sokan számítottak, hogy alig több mint egy év után olyan súlya lesz a csapatban, mint most van, és főként arra nem, hogy most már senki nem szívesen képzelné el a katalán csapat hátsó alakzatát nélküle a következő évtizedben.

Umtiti kivásárlási ára most 60 millió euró, amit örömmel kifizetne a Manchester United, azonban Umtiti nem akar távozni Barcelonából. Pedig ha pénzt akarna keresni, meg lenne az oka így tenni, tekintve, hogy a jelenlegi fizetése a kiszivárgott hírek szerint kevesebb mint a fele Arda Turan fizetésének, aki már jó ideje nem játszik a Barcelonában, és olyan nagyon nem is töri magát, hogy megváltoztassa a helyzetét.

Ezzel szemben Umtitit egyelőre nem érdekli sem más klub, de még az sem, hogy a Barcelona vezetése vele kapcsolatban is el van késve, és még nem kínáltak neki olyan szerződést, ami számára kezdő játékoshoz méltó fizetést garantálna, a klubnak pedig biztonságot egy magasabb kivásárlási árral. Azt is tudja, hogy várhatóan jövő nyárig nem lesznek komoly beszélgetések az új szerződéséről.

Umtitit jelen pillanatban egyetlen dolog érdekli, hogy fejlődjön, játsszon jól, a csapat nyerjen és érjenek el sikereket. Nagyobbakat, mint a tavalyi Király Kupa siker. Utána pedig jöhet a világbajokság. Ez lenne talán a normális hozzáállás, a gyakorlat mégsem ezt mutatja a legtöbb esetben.


 
Következő meccsek
Labdarúgás  
-
X
-
November 22. Szerda (20:45)
Bajnokok Ligája csoportkör
TV: Paulaner Sörház | M4 Sport
 
 
Barcelona Szállás
 
 
Eurobarca FaceBook
 
Eurobarca Google+
Eurobarca Twitter
 
 
Bejelentkezés
Felhasználó:
Jelszó:
 
 
Fórum ajánló
 
 
Keresés
 
 
 
 
A NAP képe
 
 
Impresszum Foci EB 2016 © 2003 - 2017, www.eurobarca.hu