Gatyát felkötni, jön a neheze

Leganés - Barça | Nehéz lesz gólt rúgni | Piqué a csapat után utazik

Szombaton kezdődik az év utolsó megszakításoktól mentes szakasza a Barcelona számára, mely nagy lehetőség előtt áll. Az idei trófeákat ugyan még nem nyerheti meg, de világos, hogy a most következő meccsek eredménye nagyban befolyásolhatja a csapat hosszú távú esélyeit a Ligában. Rangadók jönnek, és ez alól a Leganés elleni meccs sem kivétel.

A szezon előtt persze ezt nem sokan mondták volna. A Leganés célja még talán most is a biztos bent maradás, de a csapat képességei valószínűleg idén többre is hivatottak. Idegenben verték az Espanyolt és a Las Palmast, otthon nem kaptak ki, sőt, könnyen nyerhettek volna az Atlético ellen. A gárda lendülete éppen az elmúlt fordulókban tört meg, de ez a sorsolásnak is köszönhető, lévén hogy előbb Sevillában, majd Valenciában kellett játszaniuk. Mindkét meccset elveszítették.
A Leganés ereje otthon azonban más, és különösen a védekezést tekintve igaz ez. Az eddigi 5 hazai meccsükből 4-en egyáltalán nem kaptak gólt, egyedül a Getafe talált be ellenük, igaz, ők kétszer is.

Mindenesetre a Barcelonának alaposan oda kell tennie magát, és egy válogatott szünet után mindig nagyobb az esély egy botlásra. Akadnak sérültek is: Sergi Roberto, Mascherano, André Gomes és Arda mellett továbbra is hiányzik Dembélé valamint Rafinha. Gerard Piqué bár ott van a csapat keretében, egy személyes ügye miatt csak szombaton utazik a csapat után Madridba.

Ez alapján a védelemben várhatóan Semedo, Piqué, Umtiti és Alba, a középpályán Busquets, Rakitic és Iniesta mellett nem elképzelhetetlen Paulinho bevetése sem. Elől pedig „csak” Messi és Suárez játszanának. A védelemben nem kizárt Vermaelen szerepeltetése sem miután Umtiti és Piqué is 4 sárga lappal állnak.

Hogy nehéz lesz, szinte biztos, de a további rangadók előtt ezt a meccset még mindenképpen illene hoznia a Barcelonának. Egy hét múlva Valenciában ugyanis még nehezebb lesz.

Leganés – FC Barcelona:
Leganés, Estadio Municipal de Butarque
16.15
Vezeti:
Undiano Mallenco
TV: Paulaner Sörház | Sport 2

Leganés: Pichu, Zaldua, Mauro, Siovas, Diego Rico – Rubén Pérez, Amrabat, Eraso, Gabriel Pires, Szímanowski, Beauvue.

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Umtiti, Alba – Busquets, Rakitic, Paulinho, Iniesta – Messi és Suárez.

A Barcelona utazó kerete: Ter Stegen, Cillessen, Semedo, Piqué, Rakitic, Sergio, Denis Suárez, Iniesta, Suárez, Messi, Paulinho, Deulofeu, Paco Alcácer, Jordi Alba, Digne, Aleix Vidal, Umtiti és Vermaelen.