Iniesta sérülten is játszana a Chelsea ellen

...de egyébként 3 hétig pihennie kellene

Andrés Iniesta részleges combizom-szakadást szenvedett az Atlético Madrid elleni vasárnapi bajnokin, ezzel együtt nem kizárt, hogy pályára tud lépni a Chelsea ellen jövő héten szerdán. Biztosan nem lesz száz százalékos, de így is vállalhatja a játékot.

Alap esetben Iniesta szinte biztosan nem játszhatna a Chelsea ellen. A klub hivatalosan nem közölt várható időt, hogy mikor lehet rendben a középpályás, de nem hivatalosan kiszivárogtak 3 hetes kényszerpihenőről szóló hírek. Azt lehet tudni, hogy beszakadt az izom, ahogy azt is lehet tudni, hogy nem különösen nagy mértékben. Ez alapján a 3 hetes kihagyás reális is lehetne, és ez azt jelentené, hogy Iniesta nem lesz ott a Chelsea ellen.

Jó jel volt ugyanakkor az is, hogy Iniesta a sérülése után nem hagyta el azonnal a pályát és még jó néhány percig folytatta a játékot, futott is. Maga a futballista pedig érthető módon játszani akar jövő héten szerdán a Chelsea ellen, hiszen az a mérkőzés meghatározhatja az egész szezont. Az világos, hogy Iniesta ha játszik is, nem lenne teljesen egészséges, sérülten vállalná a játékot.

Ez ugyanakkor nem az első ilyen eset lenne a pályafutása során. 2009-ben például a BL-döntőjében is sérülten játszott a Man. Utd. ellen, akkor olyan orvosi utasítást kapott, hogy lehetőség szerint ne lőjön kapura, vagy legalábbis ne erősen.

A következő napokban a középpályás olyan rehabilitációs kezeléseket kap, amelyek gyorsítják a gyógyulását, ettől függetlenül várhatóan csak jövő héten hétfőn vagy kedden fog eldőlni, hogy ténylegesen pályára léphet-e. Akkor minden bizonnyal meg fog próbálni a csapattal edzeni és ha jó benyomásai lesznek, valószínűleg a visszaesés kockázatával együtt is vállalná a játékot.

Feltehetően ebbe beleegyezne Ernesto Valverde is, akinek jól látható módon nincs igazán jó megoldása jelen pillanatban a spanyol helyett a keretében – nem számítva Coutinhót, aki a BL-ben nem játszhat.