Valverde négy opciója a Chelsea ellen

Iniesta állapotán múlik | Gomes, Paulinho vagy Dembélé is kezdhet

A katalán ‘Sport’ napilap összeírt négy kezdővariációt a szerdai meccset illetően, aminek kapcsán mi is számba vettük, mihez kezdhet Ernesto Valverde Iniesta állapotától függően. A Barça kezdője nagyban fog függni Iniesta állapotától és valószínűleg csak a meccs napján fog kiderülni, hogy hadra fogható-e a spanyol középpályás, emiatt az alábbi 4 variáció közül bármelyik megvalósulhat… 

Iniesta a március 4-i, Atlético elleni bajnoki rangadón sérült meg az első félidő derekán és bár néhány percig tudta még folytatni a játékot, cserére kényszerült Valverde. A hírek szerint nagyjából 15-20 nap pihenő lett volna a javasolt, de ha pályára lép a középpályás, akkor az azt jeleni, hogy mindössze tíz napot pihenhetett, ami talán rejthet egy kis kockázatot a (rá)sérülését illetően. A szezonból még sok van hátra, úgyhogy valószínűleg nagyot nem akar vele kockáztatni a vezetőedző, és csak akkor küldi pályára, ha tényleg csak minimális kockázata van a rásérülésnek.

Iniestával

Ha tud játszani a spanyol középpályás, akkor két lehetősége lehet Valverdének a felállást illetően: 4-3-3 vagy 4-4-2. Kilenc játékos fixnek tűnik a kezdő tizenegyből. Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba, Busquets, Rakitic, Messi és Suárez. A maradék két hely függ Iniestától. 4-3-3-as felállásban Dembélé kezdhet a jobboldalon. Ez a támadóbb szellemű felfogás. Dembélé széthúzhatná a pályát, teremtve ezzel nagyobb területet Messiék előtt. A másik lehetőség Paulinho kezdetése Dembélé kárára a 4-4-2-es rendszerben.

 

Iniesta nélkül

Lehetséges, hogy nem tud kezdeni Iniesta – habár valószínűleg csereként fog kapni 20-30 percet legalább. A kapitány nélkül is ugyanaz a két hely kiadó a kezdőben. Ha Valverde nem szeretne kockáztatni, és a stabilitást részesíti előnyben, akkor 4-4-2-es felállásban kezdhet Paulinho és Gomes is. 4-3-3-ban viszont ugyanaz a helyzet lehet, mint a fent leírtaknál, annyi különbséggel, hogy itt Paulinho kerülhet be Iniesta pozíciójába. Ez a csapat hasonló lehetne a hétvégi, Málaga elleni kezdőhöz, csak itt Coutinho helyére Messi kerülne be.

Ezek közül válogathat tehát Valverde, hacsak nem húz valami váratlant, plusz reménykedhet, hogy Iniesta hadra fogható lesz szerda este, megkönnyítve a csapat dolgát.

Ti mit vártok, hogyan fog összeállni a középpálya?

Ti kikkel állnátok fel a középpályán Iniesta hiányában?

Gomes, Paulinho
Dembélé, Gomes
Dembélé, Paulinho
Meglepetés Vidal
Egyéb