Irány Roma – vár az elődöntő!

Ismét Sergi Robertóval és Semedóval?

A Barcelona hétfőn délelőtt elutazik Romába, hogy készüljön a két csapat keddi negyeddöntőjének visszavágójára, amit már az olasz fővárosban rendeznek. Várhatóan egy nem teljesen egészséges Busquets-cel áll majd föl a katalán csapat, mely hátra azért nem dőlhet.

Nem dőlhet, bár az előnye jelentős. A Roma csak annak örülhet, hogy szerzett idegenben gólt, de cserébe kapott négyet. Így ha a Barcelona lőni tud legalább egy gólt az Olimpicóban, úgy a hosszabbításhoz is legalább négyet kellene lőnie a bordó mezeseknek, ami azért nem könnyű feladat, mert a Barcelona az egész szezonban nem kapott senkitől négy gólt.

Ami a csapatot illeti, Iniesta, Umtiti és Alba biztosan visszatérnek a kezdőcsapatba, a lábadozó Busquets is szinte biztosan újra vállalja a játékot. Az egyedüli kérdés az lehet, hogy ismét Semedóval és Sergi Robertóval játszik a tréner, úgy, hogy Sergi Roberto a középpályás, vagy valaki másnak szavaz bizalmat. Ez lehet Paulinho, Gomes, esetleg Dembélé, bár ez utóbbinak azért kisebb az esélye, mert a francia nem feltétlenül akkor kell még a pályára, amikor tartani kell az eredményt. Más kérdés, hogy kontráknál hasznos lehet a gyorsasága.

Az utazó keret a következő: Ter Stegen, Cillessen, A. Ortolá (31), N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Denis Suárez, A. Iniesta, Suárez, Messi, O. Dembélé , Paulinho, Paco Alcácer, Jordi Alba, S. Roberto, André Gomes, Aleix Vidal, Umtiti, Yerry Mina és Vermaelen.

Ez egy 21 fős keret, tehát a meccs előtt még szűkíteni fog rajta Valverde.

A Barcelona hétfőn kora délután már megérkezik Romába, délután és este a sajtótájékoztatók és az edzések a Stadio Olimpicóban lesznek. Kedden este pedig eldől, ki jut a BL idei elődöntőjébe ebből a párharcból.