Az Espanyolt kell legyőzni az elődöntőért a Kupában

Városi derbi a Copa del Rey negyeddöntőjében

Pénteken délután kihúzták a Spanyol Kupa párosításait a negyeddöntőkre, ahol a Barcelona az Espanyol ellen harcolhatja ki az elődöntőbe jutást. A Blaugrana tehát nem a nehezebb csapatok közül kapott ellenfelet és még csak utaznia sem kell, ami a januári meccsdömping közepette előnyös lesz.

A Barcelonának sikerült elkerülnie a tabellán mögötte állókat a sorsoláskor, ahogy a két madridi csapat sem egymás ellen játszik, így az elődöntőben már komoly párosításokra van kilátás. Valverde mindenképpen elégedett lehet az ellenféllel, mert abszolút verhető kategória az Espanyol, hiába okozott a múltban sokszor is gondokat a városi riválisának. Az Espanyol egyébként 12. helyen áll a tabellán, ősszel 5-0-val küldték őket haza Messiék a Camp Nouból. A kupában előbb a Tenerifét verték meg simán, majd a Levante ellen jutottak tovább már nehezebben, 1-2, 2-0-lal, 3-2-es összesítéssel.

A negyeddöntő párharcai már jövő héten, január 17-én elkezdődnek az odavágókkal, a visszavágókra pedig január 24-én kerül sor – a pontos időpontok hamarosan kiderülnek és a versenynaptárunkban megtalálhatók lesznek. A Barcelona idegenben kezd és a visszavágót játssza hazai pályán.

A negyeddöntők párosításai (az odavágó a lentiek alapján, a visszavágók fordított pályaválasztással):

  • Espanyol – Barcelona
  • Leganes – Real Madrid
  • Atletico Madrid – Sevilla
  • Valencia – Alaves