„Deulofeu kapott bizonyítási lehetőségeket”

Valverde szerint egy elődöntőben már óriási a tét

Teljesen mindegy, hogy milyen formában van a Valencia, mert egy Kupa-elődöntőben már mindenki a legjobbját hozza, hogy a döntőbe jusson – vélekedik Ernesto Valverde, aki éppen ezért feszült mérkőzésekre számít a Valencia ellen. A Barcelona vezetőedzője a meccsen felül beszélt az igazolási ügyekről is.

Deulofeu

„Ezek olyan körülmények, amik néha bekövetkeznek. Neki rengeteg játékkedve volt, amikor jött. Voltak lehetőségei, hogy tudjon bizonyítani. Nem úgy sikerültek, ahogyan azt szerettük volna, és úgy találtuk, hogy a legjobb az lenne, ha több játéklehetőséget kaphatna máshol. Különösen úgy, hogy közeleg egy világbajnokság, és ő is egy alternatíva lehet. Ezzel nem szeretnénk egy pillanatra sem azt mondani, hogy neki nem menne majd jól a továbbiakban. Én elégedett vagyok vele személyes téren, ahogyan itt viselkedett.”

Hullámvölgyben lehet a Valencia?

„Nagyon hasonlónak látom a Valenciát a bajnokságban megszokotthoz képest. Az igaz, hogy volt korábban egy kiváló sorozatuk akkor, amikor találkoztunk velük, és most jobban érzik talán, hogy sok meccset kell játszaniuk. De ugyanazt a potenciált látom bennük. Ez így volt a Madrid ellen is. Az eredmény ugyan 1-4 lett, de a Valencia közel volt ahhoz, hogy egyenlítsen, és ahhoz, hogy más eredményt érjen el. Nagyon gyors támadóik vannak, kiválóak a széleken is, remekül szervezettek, jól tudják kezelni a csapatrészek közötti távolságokat, és így meg tudják nehezíteni a te dolgodat is. Klasszikus 4-4-2-őt játszanak, egyszerű, de nagyon jól kidolgozott. Nem azért értek el rosszabb eredményeket, mert rossz állapotban lennének, inkább azért, mert sok mérkőzésük van.”

Fontos a Kupa

„Amikor ott vagy egy elődöntőben, le kell játszanod és mindent bele kell adnod. De nem azért, mert a Ligában jobb vagy rosszabb helyzetben vagy, hanem azért, mert már a döntős szereplés a tét. Ugyanezt fogja tenni a Valencia is. Eljutni egy döntőbe nem mindennapos dolog, és ezeket a pillanatokat ki kell használni.”

Aleix Vidal

„Nagyon sokat spekuláltak vele kapcsolatban a sajtóban, de ő olyan játékos, aki rendszeresen segít nekünk, még ha nem is egyértelműen kezdő játékos. Segít, kezdő volt az Espanyol ellen is mindkét meccsen. Figyelembe véve, hogy elment Arda, Rafinha, Deulofeu, akik tudnak játszani ezen a poszton, azt gondolom, hogy jó, hogy marad. Úgy gondolom, hogy tud segíteni nekünk.”

A Valencia mindent feltesz a Kupára?

„Nem hiszem, hogy veszélyesebbek lehetnek csak azért, mert nem vezetik a bajnokságot. Sokkal inkább azért, mert egy lépésre vannak a döntőtől. Minden csapat veszélyessé tud válni ebben a szakaszban, mert óriási a tét. Meg fognak próbálni egy nagyon jó eredményt elérni itt, és nagy nyomást helyezni ránk a saját pályájukon. Döntőt játszani nem adatik meg minden nap.”

Kötelező nyerniük otthon

„Ugyanúgy készülünk fel a mérkőzésekre, mint a bajnokikra, még ha figyelembe is kell venni a visszavágót, és különösen az utolsó perceit a mérkőzésnek. Arról van szó, hogy ahogy közeledik a második meccs, aki hátrányban van, egyre többet kell kockáztasson. Ezekben a meccsekben van feszültség, mert még ha dominálsz is, és a riválisod egy gólra van, bármi megtörténhet. Ezért kell lezárnod a meccset.”

Coutinho pozíciója a pályán

„Nagyon jól tud teljesíteni több poszton is: irányító középpályásként, a bal és a jobb oldalon is. Segíthet a támadójátékban, tud játszani középen is… sokoldalú futballista, elég jó ahhoz, hogy sok poszton bevethető legyen. A válogatottjában játszott egy poszton, a Liverpoolban egy másikon. De mindkét csapatában jól megy neki.”

Téli átigazolási időszak után

„Elégedettek vagyunk a keretünkkel, hogy így vágjunk neki a szezon döntő szakaszának. Eljutottunk eddig a napig, és azt gondoljuk, hogy akikkel rendelkezünk, segíteni tudnak, hogy előre jussunk. Szerintem erősödtünk.”