Iniesta: „Mindenki látta…”

Keményen nyilatkozott a "nemgól"-ról | Szükség van a technológiára

Andrés Iniesta is kritizálta a játékvezetőt Lionel Messi meg nem adott gólja miatt, de a Barcelona is elsősorban a technológia bevezetésének fontosságát hangsúlyozta.

Benyomások?

„Se nem jó, se nem rossz, volt ezen a meccsen mindenféle pillanat. Nem tudtunk nyerni, de ez is egy pont egy nagyon jó formában játszó riválissal szemben. Ebben is lehet látni a pozitívumot, a többin pedig javítani kell. Egy pont, ami elől tart minket.”

Messi gólja

„Nagyon jó első félidőt játszottunk, és egy gól jóval közelebb hozta volna hozzánk a meccset, amit kézben tartottunk. De így ez a vezetés nem jött össze. A gólt mindenki látta, kivéve azokat, akiknek látniuk kellett volna, mert nyilvánvaló volt. A kapus gesztusa, minden… nagy kár érte, mert pontosan az ilyen játékhelyzeteknél lenne ideális a technológia, és akkor nincs is kérdés, hogy bent volt-e a labda.”

Milyen kép alakul ki a Ligáról?

„Azoknak, akiknek ez a feladatuk, hogy bevezessék ezeket a technikákat ez is egy példa, amit felírhatnak. Alkalmazni kell a technológiát, és nem azért, mert most velünk történik, hanem mert az az egyértelmű, és nincs szükség magyarázatokra. Az a feladat, hogy folyamatosan fejlődjünk ezen a téren is.”

Messi hosszabbított

„Ez idő kérdése volt, a két félnek az volt a sorsa, hogy találja meg a közös hangot. Ez a lehetséges legjobb hír számunkra a közeljövőre tekintettel.”