Valverde: „Akik velünk vannak, ők a legjobbak számunkra”

Elégedett a szezonnal, de van még miben javulni | Továbbra sem akart beszélni az igazolásokról

Vasárnap este a Villarreal otthonában lép pályára a Barcelona, Ernesto Valverde pedig a szokásos meccs előtti sajtótájékoztatón beszélt a csapatot érintő aktualitásokról és az ellenfélről. Emellett szóba került Mascherano eligazolása, Cristiano Ronaldo is, valamint elmondta, számára azok a legértékesebb és legjobb játékosok, akikkel dolgozik jelenleg is.

Megpróbálja majd birtokolni a labdát a Villarreal?

„Lehetséges, igen. Elemezünk kell azt is, mit tudnak tenni, hogy megoldják a veszteségeiket [több játékosuk is hiányozni fog sérülés miatt]. Akarják majd a labdát és úgy akarnak győzni, és biztosan meg fogják próbálni ellenünk is. Hűek fognak maradni magukhoz, még ha elővigyázatosabbak is lesznek.”

Mascheranónak megvan már a helyettese?

„Az átigazolási időszak még nem jött el. Igaz, hogy vannak ügyek, amikre oda kell figyelni, de jelenleg Mascherano velünk van és bármikor is játszott, magas színvonalon tette. Ha távozik, figyelembe vesszük az alternatívákat. Ő egy veterán, akit mindenki tisztel, így látja őt az egész világ. Vannak játékosok, akik referenciapontok az öltőzőben is – ő is egy közülük.”

A Villarrreal sérültjei

„Nem tudom, hogyan fogják helyettesíteni Baccát, lehet, hogy Rabát fogják betteni helyette, nem tudom. Vannak sérültjeik, de Castillejo valószínűleg felépül, és nekünk is vannak sérültjeink, amire megoldást kell találnunk.”

Mi lesz az átigazolási piacon?

„Vannak ügyek, amikről csak házon belül beszélünk. Ha elérkezik az átigazolási időszak, megerősödve szeretnénk kikerülni belőle, nem gyengülve.”

Értékelni kell, amink van

„Figyelemmel követjük a piacot és a célunk, hogy még jobban erősítsük azt, amink van. Az emberek rengeteg névről beszélnek, de a legfontosabb, hogy akik velünk vannak, ők számunkra a legjobbak.”

Rafinha és Dembélé

„Rafinha tegnap tudott először edzeni a csapattal, de várom már, hogy teljes értékű legyen az edzéseken, mivel csak ellenfélként láttam eddig őt. Dembélé visszatért a közös edzésekhez, de nem fogunk vele kockáztatni semmit.”

Elégedett az eddigi meneteléssel

„Mindig vannak dolgok, amikben javulnunk kell, de elégedett vagyok azzal, ahogyan a dolgaink mennek. Szeretem látni, ahogyan megoldja a különböző szituációkat a csapat. Többször is jól reagáltunk és nyertünk meccseket úgy, hogy nehézségeink voltak az elején. Reméljük, ez így marad.”

Iniesta játszani fog?

„Amennyit tegnap dolgozott, az nem elég hozzá. Meg kell néznünk, milyen állapotban van ma.”

Milyennek látja Vermaelent?

„Jól van és ezért ti [újságírók] is egyre kevesebbet kérdeztek róla. Jól van a szezonnak abban a szakaszában, ami nagy igényeket támaszt mindenkivel szemben. Mindig nagyon összpontosít és a földön és levegőben is erős. Magabiztosság sugárzik belőle.”

Megnézte a B csapat meccsét

„Folyamatosan követjük a B csapat teljesítményét. A naptáramtól függ, ki tudok-e menni a meccsükre vagy sem, de teljes beszámolót kapunk arról, ami történik velük.”

Messi rotációja

„A játékosok tisztában vannak vele, hogy hosszú a szezon és rengeteg a meccs. Meglátjuk, hogy mikor rotálunk újra.”

Cristiano saját magát nevezi a történelem legjobbjának

„Mindenkinek megvan a saját véleménye. Mindenki el is mondhatja nyilvánosan. Számomra a legjobbak azok, akik itt vannak nekem, kezdve Messivel.”

A Real Madrid 5-0-s győzelme a Sevilla ellen

„A Madrid az Madrid, és egy félelmetes ellenfél bármilyen formában vannak, a szezon bármelyik pillanatában. Az eredmény elég meggyőző első ránézésre.”