„Dembélé? Januárra várjuk”

Valverde szerint kockázattal járna már idén pályára küldeni | Most még a Depor a fontos, nem a Madrid

Ernesto Valverdét saját bevallása szerint egyelőre nem foglalkoztatja a Real Madrid elleni csúcsrangadó, a Deportivót ugyanis előtte le kell győzni hazai pályán – és hogy ez nem feltétlenül lesz könnyű, azt bizonyítja, hogy a Celtát sem sikerült legyőzni legutóbb a Camp Nouban.

A Depor

„Kiegyensúlyozatlanul kezdték a szezont, de edzőt váltottak, és most jó formában vannak. Az utolsó meccsükön sokat változtattak, és ez bevált nekik. Bíznak magukban, és azért jönnek hozzánk, hogy még jobban megerősödjenek.”

Mascherano cseréje?

„Nem gondolokozok ezen, mert Mascherano velünk van, még van két meccs, mielőtt az év befejeződik. Nem lehet mindent vidáman kommentálni. Számolunk vele.”

Busquets esetleges eltiltása

„Az igaz, hogy ezzel a körülménnyel számolni kell, de soha nem tudhatod, hogyan alakul egy mérkőzés. A három pont ugyanolyan értékű minden esetben. Egy lapot pedig kaphat egy játékos a pályán, a kispadon, de még az ötözőfolyosóban is.”

Dembélé

„Jól van, ezen a héten kezdett több munkát is a csapattal együtt végezni, de nem teljesítette a teljes edzést. Továbbra is az előzetes tervet követjük. Az a tervünk, hogy januárra legyen rendben, minden más kockáztatás lenne.”

Clásico

„Alapvetően nem gondolunk a jövő hétre még. Annak, hogy ha le tudjuk győzni a Deportivot, az lenne az egyedüli következménye, hogy 11 pontra lennénk tőlük. Az a cél, hogy gyűjtsük be a 3 pontot. És legutóbb ez például nem sikerült a Celta ellen. Mindannyian tudjuk, hogy milyen fontos a vasárnapi meccs, nem fogjuk elkövetni azt a hibát, hogy előrébb gondolkozunk.”