Magabiztosan és energiatakarékosan Málagán: 0-2

Emberelőnyben egy órán keresztül | Coutinho gólt szerzett, Dembélé gólpasszt adott

Az FC Barcelona 2-0-ra nyert a Málaga ellen idegenben a Liga 28. fordulójában, így teljesítette a küldetését, és minimum tartja a hétvégén vasárnap pályára lépő Atlético Madriddal szembeni, nyolc pontos előnyét a tabellán. A katalán együttes annyit adott ki magából, amennyire szükség volt a három pont megszerzéséhez, és Suárez valamint Coutinho góljaival magabiztos győzelmet aratott egy gyengén teljesítő illetve szűk hatvan percen keresztül emberhátrányban futballozó Málaga ellen. 

Valverde szakvezető a harmadik gyermeke megszületése miatt Barcelonában maradt Leo Messit úgy pótolta, hogy Coutinho húzódott fel Suárez mellé, Dembélé pedig a jobb oldalon kapott helyet. A középpályán Busquets és Rakitic mellett Paulinho dolga volt, hogy egyensúlyt adjon a csapatnak. Meglepetés egyébként nem volt, Piqué a fájdalmai ellenére ismét ott volt a csapatban.

A találkozót két részre kell bontani, és ezúttal nem a félidő jelzi a két szakasz közti határvonalat, hanem a 30. perc, amikor is Samu García a kiállítás sorsára jutott. A Málaga játékosa nagyon csúnyán rácsúszott Jordi Alba lábára, és annak a vádliját találta el a stopliját használva. Nem futballpályára való jelenet, a játékvezető megfelelőképpen is értékelte.

A Barcelona már a kiállítás előtt is dominálta a találkozót, a fölénye pedig két gólban mutatkozott meg. 0-1, Jordi Alba szenzációs beadását Luis Suárez fejelte a kapuba a 14. percben. Az átadás szenzációs volt, noha illik megjegyezni, hogy a hazai védők igencsak szellősen fogták az uruguayi támadót, aki így végül a Málaga hálóját is felavatta, ez a „skalp” eddig hiányzott a csatárnak.

A Málagának nem nagyon voltak lehetőségei, a Barça ellenben nem állt le, Paulinho közel volt a gólszerzéshez, ám a második találatot végül a brazil Coutinho szerezte. 0-2, a francia Dembélé középre adását Coutinho sarkazva továbbította a kapu hosszú oldalába. Szép jelenetek, ráadásul külön örömteli, hogy mind Dembélé, mind Coutinho jó játékkal hívták fel magukra a figyelmet. A franciának pláne szüksége volt az önbizalomfröccsre, hiszen a sérülései után nehezen lendül formába, de ezúttal a Málaga ellen aktív volt, és felvillantott valamit abból, miért is igazolta le őt a Barça a múlt nyáron.

A 30. percben esett kiállítás azonban hozzájárult ahhoz, hogy a Barcelona lejjebb kapcsoljon, és betűre pontosan érvényesítse a minimális erőfeszítés szabályát, hiszen ezután a katalánok csakis annyit adtak ki magukból, amennyi a három pont kényelmes begyűjtéséhez szükséges volt. A dominancia továbbra is meg volt, ter Stegen kapuja nem forgott veszélyben, de a Barça már érezhetően a Chelsea elleni visszavágóra koncentrált, és ezt a meccset csak le akarta tudni.

A szünet után a Málaga erejéből semmilyen javulásra nem futotta, a Barça kezében volt a találkozó, és amennyiben a katalánok jobban figyelnek fejben, úgy akár nagyobb is lehetett volna a különbség, így viszont Umtiti vagy éppen Dembélé sem a legjobb megoldást választotta a kapu előtt. Valverde azért óvatos maradt, és üzenet értékűen csak az utolsó negyedórában kezdett el cserélni, megelőzendő, hogy a csapata idő előtt elbízza magát a három pont sorsát illetően. Ami a cseréket illeti, André Gomes adott pihenőt Sergi Robertónak, Aleix Vidal váltotta Dembélét valamint Digne állt be Jordi Alba helyére.

Az eredmény tehát maradt a 0-2, a Barcelona pedig teljesítette azt, amiért elutazott Málagára. Begyűjtötte a három pontot, amivel újabb lépést tett a Liga felé, ráadásul mindezt úgy, hogy az összecsapás nagy részében alacsonyabb fordulatszámra kapcsolhatott, és fél szemmel már a Chelsea elleni BL-meccsre koncentrálhatott.

Málaga – FC Barcelona: 0-2 ( 0-2 )
Málaga, La Rosaleda

26.677 néző
Vezette: Martínez Munuera

Málaga: Roberto; Rosales, Hernández, Ignasi Miquel, Ricca; Samu, Iturra, Lacen, Chory (Lestienne, 61′); Rolán (Success, 78′), En-Nesyri (Brown, 78′).

FC Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto (André Gomes, 74′), Piqué, Umtiti, Jordi Alba (Digne, 77′); Busquets, Rakitic, Dembélé (Aleix Vidal, 85′), Coutinho; Paulinho, Luis Suárez.

Gólok: 0-1, Suárez (14′), 0-2, Coutinho (27′).

Kiállítás: Samu García (30′).