Ter Stegen: „Iniestára szükségünk van most és a jövőben is”

Bízik a kapitány maradásában

A Barça Athletic ellen elért 2-0-ás győzelmét követően a mix-zónában nyilatkozó Marc-André ter Stegen nem elsősorban a meccsről, sokkal inkább Andrés Iniestáról beszélt, akit próbált már maradásra bírni a Camp Nou közönsége is…

A meccs

„Azt követően, hogy nagyon jó első félidőt játszottunk, visszaesett a koncentrációnk a második játékrészre. Ez előfordulhat néha, de ennek ellenére meg tudtunk nyerni egy egyébként nehéz mérkőzést.”

Zamora-díj

„Nem gondolkozom ezen. Mint csapat elég jó állapotban vagyunk, hétről hétre tesszük a dolgunkat, és bízunk benne, hogy így tudjuk folytatni. Csak így játszva lehet trófeákat nyerni akár csapat szinten, akár egyénileg.”

Stabilak hátul

„Mindig az a célunk, hogy ne kapjunk gólt a meccseken.”

Iniesta

„Ez az ő személyes döntése, és mindenki azt várja, abban bízik, hogy folytatja a Barçában, mert ő egy kivételes ember. Tudjuk, hogy csapatként kell játszanunk mindig, és rá szükségünk van most is, és a következő években is. Gondolkozunk ezen, ő pedig majd meghozza a döntését. Nagyon remélem, hogy maradni fog, de az egyedüli, aki ezt tudja, az ő. Tudjuk, hogy nem akármilyen emberről van szó, ő tudja azt is, hogy nagyon fontos a klub számára. Meg kell próbálnunk elérni, hogy folytassa bármilyen áron.”

Triplázás esélye

„Vannak még előttünk nagyon nehéz mérkőzések. A Bajnokok Ligájában a Roma ellen nagy lehetőségünk lesz arra, hogy az elődöntőbe jussunk, de tovább kell dolgoznunk, nyernünk a meccseket, és odafigyelni, hogy minden jó irányba haladjon.”