Messi érti a rekordok nyelvét: 3-1

Mesterhármas az argentintől

Ha másnak nem megy, majd jön Messi. Ez lehetett volna a Barcelona jelmondata a Leganés ellen, mert az argentinon kívül mindenki kihagyta a lehetőségeit. Messi viszont most sem, hármat lőtt, és ezzel meg is nyerte a könnyűnek induló, de idővel nehezebbé váló bajnokit a Barça.

Valverde edző leültette pihenni Umtitit, Jordi Albát, de nem volt pályán a sérült Busquets és Andrés Iniesta sem. Most is játszott viszont Lionel Messi, illetve bekerült a kezdőbe Vermaelen és André Gomes. Alba helyét Sergi Roberto vette át.

A Barcelonában bőven volt támadó potenciál úgy, hogy a középpályán André Gomes és Rakitic szűrtek, Dembélé és Coutinho pedig bátran törhettek és törtek is előre. A Leganésnek nem osztottak sok lapot a félidőben, végig a Barcelona dominált, csak abban volt különbség, hogy éppen milyen intenzitással támadott és hány helyzetet dolgozott ki.

Az első 20 percet nagyon megnyomták a gránátvörös-kékek, meglepő módon pont ebben az időszakban nem sikerült betalálniuk, de aztán jött a szokásos megoldás: Lionel Messi.

Az argentin a 27. percben egy szabadrúgást vágott be a rövid sarokba 20-25 méterről, majd Coutinho játszott be neki egy labdát a tizenhatoson belülre öt perccel később, amit szintén el tudott lőni Cuéllar mellett.

A játék összképe alapján minimum reális volt a kétgólos hazai előny a szünetben.

A második félidőre viszont nagyon visszavett a Barça, mely talán úgy kalkulált, akár elég lehet tartani is az eredményt, a Leganés túl sok veszélyt amúgy sem okozott. Ez így is lehetett volna, de idővel – látva a katalán csapat passzivitását – azért megindultak előre a vendégek is, és El Zhar révén a 68. percben szépítettek. A Barcelona bizonyos szempontból megérdemelten a kapott gólt, mert ekkor már nem csak támadásban nem volt erőteljes, de a védekezést tekintve sem volt mindig résen.

A bekapott gól némileg ébresztőleg hatott, bejött a pályára Jordi Alba is, de mivel nem sikerült újabb gólt szerezni, a hajráig izgalmas maradt a meccs. Így bár nem biztos, hogy tervben volt, de még Andrés Iniesta is pályára lépett az utolsó 10 percre.

A góllövéssel hadilábon állt az egész csapat az este, kivéve ezúttal is Leo Messit, aki a 87. percben aztán lezárta a találkozót a harmadik góljával. Dembélé tizenhatoson belülre passzolt labdája szerencsésen jutott el hozzá, de miután megszelídítette, el tudott pöccinteni a kapus mellett.

A vége így 3-1, ami azt jelenti, hogy a fordulóban biztosan nem csökken a Barcelona előnye az üldözőkkel szemben, és azt is, hogy a csapat beállította a Real Sociedad 1980 óta élő 38 mérkőzéses bajnoki veretlenségi sorozatát.

FC Barcelona – Leganés: 3-1 (2-0)
Barcelona, Camp Nou
72.126 néző
Vezette: Burgos Bengoetxea

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Vermaelen, Sergi Roberto (Jordi Alba, 74′), Rakitic, André Gomes, Coutinho (Iniesta, 80′), Dembélé (Denis Suárez, 89′), Messi és Suárez.

Leganés: Cuéllar, Zaldua, Bustinza, Siovas, Raúl, Omar Ramos, Gabriel, Rubén Pérez (Guerrero, 77′), El Zhar, Eraso (Brasanac, 60′) és Amrabat (Beauvue, 46′)

Gólok: Messi (27′, 32′, 87′), El Zhar (68′).