Fölálltak a padlóról: 2-1

Szoros, látványos meccs a Valenciával

A Barcelona győzni tudott a Valencia ellen a Liga 32. fordulójában, így valamelyest javított a Roma elleni kiesés okozta trauma és sokk után. A katalán csapat szórakoztató meccset játszott a Camp Nouban a kiváló formában játszó és végig gólveszélyes Valencia ellen, és legalább a magasabb szintű hatékonysága döntőnek bizonyult. Coutinho két gólpasszt adott, ezekből betalált Suárez és Umtiti, míg valenciai oldalról csak Parejo tudott eredményes lenni.

Rakitic hiányában Ernesto Valverde Paulinhót állította Busquets mellé a középpályára, a két szélre pedig Iniesta és Coutinho került. Utóbbi különösen hatékony volt: a 15. percben adott kiváló gólpasszt Suáreznek, aki a védők mögé belépve lőtt el Neto kapus mellett. A második félidőben pedig egy szöglettel találta meg a brazil középpályás Umtitit, aki a rövid saroknál érkezett és a rövid sarokba fejelt. Neto ebbe ugyan beleért, de hárítani nem tudott.

Ezek mellett azonban tucatnyi helyzetet láthatott az a szűk 70.000 ember, aki kilátogatott a Camp Nouba szombaton délután. Természetesen voltak helyzetei a Barcelonának is, de a Valencia is jó néhányszor került száz százalékos helyzetbe. Elsősorban Rodrigo volt elemében, legalábbis ami a helyzetbe kerülést illeti, ám Ter Stegen hol a saját, hol Piqué hibáját korrigálva nagyokat védett, és sokáig kapott gól nélkül tartotta a Barcelonát. A második gólt megelőzően Piqué is mentett egyszer a gólvonalról.

Az igazsághoz ugyanis hozzá tartozik, hogy a Valencia megérdemelt volna szintén gólt, gólokat, persze a Barcelona is rászolgált volna nagyobb vezetésre, még több gólra. A második félidő azonban már elsősorban a Barcelonáról szólt. 2-0 után a katalán csapat az elmúlt hetek legjobb játékát mutatta, számos látványos akcióval és befejezéssel, volt gyönyörű megoldása Iniestának, Alba is aktív volt támadásban. A Valencia ebben a szakaszban sok labdát veszített, nem tudott partiban maradni a Barcelonával, és a vendég csapat cseréi is inkább csak a frissítést szolgálták, semmint a meccsbe való visszatérést.

A Barça simán megnyerte volna a meccset, ha a támadásoknál sem jeleskedő, csereként beálló Dembélé nem követ el egy buta, a rutintalanság számlájára írható szabálytalanságot a tizenhatoson belül, aminek a révén büntetőhöz jutott a Valencia, és öt perccel a vége előtt vissza tudott jönni a meccsbe. Parejo büntetőjét egyébként majdnem megfogta Ter Stegen.

A Barcelona így nehezebben, kicsit szenvedve nyerte csak meg a meccsét, de figyelembe véve, hogy mi történt a héten, az is óriási dolog, hogy sikerült győzni egy nagyon jó Valencia ellen. Egészen közel a bajnoki cím.

FC Barcelona – Valencia CF: 2-1 (1-0)
Barcelona, Camp Nou
69.544 néző
Vezette: Del Cerro Grande

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto (Semedo, 91′), Piqué, Umtiti, Jordi Alba, Busquets, Paulinho, Iniesta (Denis Suárez, 83′), Coutinho (Dembélé, 77′), Messi és Luis Suárez

Valencia CF: Neto, Ruben Vezo, Gabriel Paulista, Garay, Gayà, Kondogbia, Parejo, Carlos Soler, Guedes (Andreas, 68′), Santi Mina (Vietto, 70′) és Rodrigo (Zaza, 78′)

Gólok: Suárez (15′), Umtiti (51′), Parejo (86′, tizenegyesből)