Pihenni mennek Vigóba?

Fél szemmel már a hétvégi kupadöntőre figyelnek | Többen el sem utaznak

Galícia, és azon belül is a Balaídos nem tartozik a Barcelona kedvenc stadionjai közé Spanyolországban. Egy olyan pálya, ahol a katalán csapatnak különösen nehéz nyernie, és könnyen lehet, hogy most még nehezebb lesz, ha kimondva kimondatlanul a hét fő meccse a Király Kupa döntője.

Mert szombaton következik a Sevilla elleni Kupadöntő, amit ha sikerül megnyerni, egy trófea már a vitrinbe kerülne, ami enyhítené kicsit a BL-kiesés fájdalmait. És mivel nagyon sok mérkőzésen van túl a Barcelona, illetve Valverde edző túlzásba semmiképp nem vitte a rotációt, most, néhány nappal a döntő előtt legalább azok nem fognak játszani, akik nem teljesen egészségesek. Ebben a döntésben persze sokat számít az is, hogy a Barcelona jelentős előnnyel vezet a Ligában, így egy botlás ezúttal nem lenne akkora tragédia.

Így Iniesta, Piqué és Busquets el sem utaznak Vigóba, és valószínű, hogy rajtuk kívül is lesznek olyanok, akik csak a kispadon foglalnak helyet. A védelemben kezdhet így Umtiti mellett Vermaelen, és várható, hogy Jordi Alba is kispadra kerül, hogy pihenjen a szombati találkozó előtt. A szűrő középpálya ezúttal teljesen új lesz, hiszen Busquets mellett Rakitic sem bevethető továbbra sem, helyettük Sergi Roberto, André Gomes és Paulinho közül kerülhet majd ki két kezdőember. Coutinho szinte biztosan játszhat, Dembélé is kaphat lehetőséget, míg a támadósorban az a kérdés, hogy pihen-e Messi vagy Suárez, mert erre azért nincs garancia.

Ettől függetlenül a Barcelona nyilvánvalóan nyerni akar, az más kérdés, hogy a korábbi, Celta elleni meccsek nem sikerültek igazán jól, és a kék mezeseknek ezúttal is kellenének a pontok, hogy legyen esélyük Európa-ligás helyen befutni a bajnokság végén. Úgyhogy könnyű meccse nem lesz a Barcelonának, de talán a tartalékok bizonyítják, számíthatott volna és építhetett volna rájuk jobban Ernesto Valverde.

Celta Vigo – FC Barcelona:
Vigo, Balaídos
21.00
Vezeti: Fernández Borbalán
TV: Paulaner Sörház | Sport 2

Celta: Alvárez, Roncaglia, Cabral, Sergi Gómez, Jonny – Lobotka, Radoja, Wass – Aspas, Brais, Pione Sisto.

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Umtiti, Vermaelen, Digne – André Gomes, Paulinho, Dembélé, Coutinho – Messi, Alcácer.