Rekordok sokasága a Barçától a bajnokságban

Rekordok és érdekességek az idei szezonból | Nem csak a veretlenség az egyedüli

Az FC Barcelona együttese immáron duplázott, megnyerte a La Ligát és a Király Kupát is, előbbi sorozatban pedig számos rekordot állított fel. Az alábbiakban olvashatóak ezek, valamint további érdekességek, amik a katalán csapat nevéhez köthetőek ebben a bajnoki idényben.

1. Leghosszabb veretlenségi sorozat

Az FC Barcelona 41 mérkőzés óta veretlen a La Ligában négy fordulóval az idei szezon vége előtt. Az előző rekordot a Real Sociedad tartotta az 1979/80-as szezonban.

2. A Barça valaha volt legjobb szezonkezdete

A 2017/18-as idényt ragyogóan kezdte a csapat, hiszen még mindig veretlen Ernesto Valverde irányítása alatt az együttes a bajnokságban. Az előző rekordot Josep Guardiola vezetésével tartotta a gárda a 2010/11-es szezonban, amikor is 31 bajnokin át nem talált legyőzőre.

3. Lövések csattantak a keresztlécen

Amellett, hogy rengeteg gólt lőtt a Barça a szezonban, 32 alkalommal a kapufát is eltalálta. Ebben (is) a katalán csapat vezeti a ranglistát az öt legerősebb európai bajnokságot figyelembe véve.

4. Sosem adják fel

A Barça kilenc alkalommal volt hátrányban a Ligában, ezekből négyszer megfordította a mérkőzést, ötször pedig legalább egy pontot meg tudott menteni.

5. Történelmi győzelem a Bernabéuban

A decemberi 0-3-ra végződő Clásico volt sorozatban a harmadik győzelme a katalánoknak az ősi rivális otthonában a La Ligában. Egymás után háromszor még sosem nyertek Madridban.

6. Véget vetettek az ‘Anoeta átkának’

A Barcelona 2-0-ás hátrányból felállva nyert 4-2-re a Real Sociedad otthonában az ősszel. Ezelőtt kilenc évig képtelenek voltak győzedelmeskedni ebben a stadionban.

7. Stabil a védekezés

Új rekord született, miután az első tíz fordulóban mindössze három gólt kapott csak a csapat.

8. Megállíthatatlan Messi

Messi megelőzte Gerd Müllert, most már ő az a játékos, aki a legtöbb gólt lőtte egy csapatban a legerősebb európai bajnokságokat figyelembe véve. Emellett Raúlt is otthagyta, aki összesen 35 csapat ellen lőtt gólt a La Ligában. Az argentin klasszis immáron 36 csapat ellen talált be.

9. Suárez egy igazi ragadozó a kapu előtt

Az uruguayi a Málaga elleni találatát követően elmondhatja magáról, hogy az összes ellenfele portáját bevette már a La Ligában.

10. A Barça talizmánja

A német Marc-André ter Stegen az egyetlen, aki pályára lépett a 41 mérkőzéses veretlenségi sorozat összes meccsén.

A 25. bajnoki címhez egy különleges póló is dukál! Ha érdekelne egy egyedi tervezésű, külön erre az alkalomra készített póló, akkor látogass el a most nyíló Eurobarça Shopba vagy menj rögtön a ’Campions25’ termék aloldalára!