Gond volt… elrendezték: 1-1

Messi gólja aranyat ér a visszavágó előtt

Nem játszotta ki magából a legjobbját a Barcelona Londonban, de egy jónak minősíthető, 1-1-es eredménnyel távozhat, miután Lionel Messi válaszolni tudott Willian vezető góljára. A Barça a meccs több szakaszában alaposan szenvedett, nem volt igazságtalan, hogy hátrányba is került a második félidő első felében, azonban élni tudott azzal az egy igazán nagy ziccerrel, amit ajándékba kapott a Kékektől. Iniesta és Messi révén sikerült egyenlíteni, az idegenben szerzett gól, valamint a döntetlen pedig rengeteget ér a barcelonai visszavágó előtt.

A Chelsea klasszikus kilences nélkül, de több támadó szellemű játékossal kezdett, így például kezdőbe került az ex-barcelonai Pedro és Fábregas, a brazil Willian és természetesen Hazard is. Ernesto Valverde ezzel ellenkezően pontosan ugyanannak a kezdőcsapatnak szavazott bizalmat, amely az Eibar ellen alaposan megszenvedett, de nyerni tudott a hétvégén. Így a megszokott csapat állt fel Paulinhóval, mint negyedik tag a középpályán.

A Barcelona stabilitást akart elérni, ami sokszor sikerült is, de bőven akadtak időszakok, amikor nem. A Chelsea egy kaméleon szerepébe bújt, és hol teljes csapatával visszaállt védekezni, hol lendületesen és veszélyesen támadott. Willian révén két kapufája is volt távoli próbálkozásokból, de ezeken felül is veszélyesebbnek tűnt a Chelsea, mely a tizenhatos közelében sokkal gyorsabb volt, mint a Barcelona és ami a helyzeteket illeti, tudott élni a barcelonai védők hibáival, pontatlanságaival.

A Barcelona ugyanis a meccs egyes szakaszaiban bőven követett el hibákat a saját kapuja előtt, csak a szerencsének köszönhette, hogy a Chelsea nem jutott előnyhöz ezekből a szituációkból. Ami a katalán támadásokat illeti, nyilvánvalóan nagyon nehéz volt helyzetet kidolgozni az általában teljes csapatával védekező Kékek ellen, de ezen túl is hiányzott néhány dolog a Barçából: a széleket ritkán sikerült jól megjátszani, a támadások zömmel középen futottak, ott viszont minimális terület akadt csak. Az is jól látszott, hogy Messi és Suárez kevesen vannak ahhoz, hogy ilyen túlerővel szemben eredményesek legyenek, a többiek ugyanis nem tudtak számottevően segíteni ezúttal.

A félidei döntetlennek tehát inkább a Barcelona örülhetett, a Chelsea kényelmesebben érezte magát a pályán és közelebb állt a gólhoz is.

A Barça sokszor volt zavarodott, és választott nehezen érthető megoldásokat, de a szünet után úgy tűnt, jobban uralja a meccset. A Chelsea csak nagyon ritkán jutott el labdával a tizenhatosig, azonban amikor ismét helyzetbe került, már nem volt kegyelem. Újfent késésben volt a Barcelona védekezése, egy kis szöglet után Willian teljesen egyedül maradt a tizenhatos előterében, majd egy gyors csel után gyönyörűen tekert a bal alsó sarokba. A szélső két kapufa után mindenképpen rászolgált a gólra, és a Chelsea is a vezetésre.

Hátrányban próbált magasabb fokozatba kapcsolni a Barça, a kevéssé hasznos Paulinho helyére Aleix Vidal állt, de a kiváló hazai védekezéssel ettől még meg kellett birkózni. Jött azonban a 74. perc, amikor előbb Suárez esett el tizenegyes gyanús szituációban a tizenhatoson belül, majd a tizenhatos előterében adott el egy labdát Christensen. Iniesta lecsapott a játékszerre, majd nagyon jól adott középre az üresen álló Messihez, aki nem kegyelmezett a ziccerben. 1-1, nagyon-nagyon értékes idegenben szerzett gól.

A hajrára természetesen ismét a Chelsea kényszerült rá jobban, hogy menjen a győzelemért, és többször el is jutottak a kékek ter Stegen kapujáig, azonban helyzetet már nem sikerül kidolgozniuk. A Barcelona ekkor már az idővel is játszott, mert az eredmény nyilvánvalóan kedvező a visszavágó előtt. Otthon nem kell bravúr, hanem bármilyen arányú győzelem azt jelentené, hogy a katalán csapat jut tovább a legjobb nyolc közé.

Chelsea FC – FC Barcelona: 1-1 (0-0)
London, Stamford Bridge
41.000 néző
Vezette: Cüneyt Çakir (török)

Chelsea: Courtois, Azpilicueta, Rudiger, Christensen; Marcos Alonso, Kante, Cesc (Drinkwater, 83′), Moses, Pedro (morata (82′), Hazard és Willian.

FC Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Busquets, Rakitic, Iniesta (André Gomes 93′), Paulinho (Aleix Vidal 63′), Suárez és Messi.

Gólok: Willan (62′), Messi (75′)