Dybala: „Nehéz Messivel együtt játszanom”

...de sokat tanul tõle | A tavaszi meccs már a múlt | Boldog a Juvéban

Paulo Dybala egyike volt a Barcelona jelöltjeinek a nyári átigazolási idõszakban, még ha igazán komoly esély nem is nagyon volt arra, hogy elhagyja Torinót. Az argentin támadó tavasszal a Juve talán legjobbja volt a BL-negyeddöntõben, és nagyban hozzájárult a Barcelona kiejtéséhez. Most ismét ott lesz a Juventusban.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a Barcelona nem fog sok lehetõséget adni nekünk, de ami lesz, azt ki kell majd használnunk. Azt gondolom, hogy a Barcelona elveszített egy nagyon fontos játékost, Neymart, de tudta pótolni egy szintén remek képességû játékossal, ezen felül pedig a Barcelona azért mindig Barcelona. Úgy vélem, hogy jobban védekeznek, még egy gólt sem kaptak hazai pályán. Nekünk is jól kell védekeznünk, nem hagyhatunk szabadon sok területet, mert ezt azonnal megbüntetik. Nagyon fontos, nagyon értékes eredményt érhetünk el holnap, ha jól játszunk. Ennek a meccsnek semmi köze nem lesz a tavalyihoz. Nagyon tiszteljük õket.”

Egy klubban Messivel?

„Játszom vele a válogatottban, és nagy megtiszteltetés vele egy csapatban szerepelni, rendkívül sok dolgot tanulok tõle. A jövõben nem tudom, mi lesz. A Juventusban nagyon jól érzem magam, nagy felelõsséget is viselek azzal, hogy a 10-es számú mezt viselhetem. Nem tudom, hogy mit hoz a jövõ, és azt sem tudom, hogy volt-e érdeklõdés irántam. Nekem senki nem mondott semmit, a klub nem keresett, csak azt mondták, hogy szeretnék, ha a projekt része lehetnék. Amíg a Juventus és az elnök szeretnék, hogy itt legyek, itt is leszek”

„Õ ugyanazon a poszton játszik, mint én, és nagyon sok mindent tanulhatok tõle. Ahogyan értelmezi a játékot, ahogyan gondolkozik, ahogyan látja a mozgásokat a pályán a társaktól… ez nagyon sokat segíthet nekem a jövõben. Nagy szerencse, hogy mellettem van. De nehéz is számomra vele játszani, mert ugyanazon a poszton vagyunk. Más kérdés, hogy nekem kell hozzá alkalmazkodnom, és nekem kell kényelmesebbé tennem a játékot az õ számára.”

Gólok

„Úgy érzem, hogy jó állapotban vagyok fizikálisan, gyors vagyok a labdával és próbálom a legjobbamat nyújtani. De ott vannak a társaim is, akik nagyon jól kiszolgálnak labdákkal.”

Argentína

„Nehéz helyzetben vagyunk, de valószínûleg ott leszünk a világbajnokságon.”