Vermaelen: „Még a B csapatnál sem játszhatok”

Sajnálatosnak tartja a helyzetét... | ...de bízik a változásban

Thomas Vermaelen a nyáron visszatért a Barcelonához, és végül maradt is Katalóniában. A belga azonban még nem kapott lehetõséget Ernesto Valverdétõl egy meccsen sem, aminek egyrészt persze oka az is, hogy ritkán egészséges, de az is, hogy a spanyol edzõ kevésbé számol vele.

Vermaelen most a belga ‘Derniere Heure’-nek adott interjút, amelyben határozott hangon, szinte segélykérõen szólalt meg.

„A klub azt mondta nekem, hogy nem távozhatok, maradnom kellett annak ellenére is, hogy több klub érdeklõdött irántam (az interjú szerint az Everton és az Anderlecht – a szerk.). Most nem játszom, és így nagyon nehéz helyzetben vagyok. Nem játszhatok a Barça B-vel sem, ahol könnyen formába lendülhetnék, de a spanyol szabályozás ezt nem engedi, és a szituáció így sajnálatos.”

„Természetesen pozitív lenne, ha visszatérhetnék a Barcelonába a gyakorlatban is, tehát ha játékpercekhez jutnék, így õk is látnák, hogy bármikor bevethetõ vagyok, ha szükségük van rám.”

Természetesen beszéltem az edzõvel, elégedettek azzal, ahogyan edzek. Az nyilvánvaló, hogy egy olyan klubban, mint a Barcelona, három középsõ védõ nem elég, négyre vagy ötre van szükség. Egy eltiltás vagy egy sérülés, és máris ott lehetek a meccsekre szóló keretekben. Ez nagyon gyorsan megtörténhet.”

„Jelen pillanatban nem mennek jól a dolgok, de akár már a következõ hét is más lehet.”

Ha szívesen tagja lennél Magyarország elsõ hivatalos FC Barcelona Penyájának (szurkolói klubjának), kérjük, add meg a teljes neved és az e-mail címed az alábbi linken. Részletes tájékoztatás késõbb, e-mailen.