Puyol: „Át kell gondolnunk a prioritásokat…”

A klublegenda gratulált a Real Madrid BL-sikeréhez | A Király Kupában a cseresorral játszana

A Barça legendás kapitánya, Carles Puyol is gratulált a Real Madridnak a sorozatban harmadszor elhódított Bajnokok Ligája-trófeájához, ám az aktív játékkal 2014-ben felhagyó korábbi labdarúgó szerint a madridiak sikerszériájának kérdéseket kellene felvetnie a katalán klubnál is. 


Gratulálok, madridisták! 4 BL-siker 5 éven belül, mindez úgy, hogy a Barça történelmének egyik legjobb csapata is versenyben van… Át kell gondolnunk a prioritásokat” – így Puyol, akinek a fenti bejegyzésére  érkezett is a kérdés: melyik sorozatot áldozna be a Bajnokok Ligájáért? A bajnokságot vagy a Király Kupát? Puyol erre a kérdésre is reagált még, méghozzá az alábbi módon.


„A Ligát sosem szabad beáldozni, de a Király Kupában azoknak kellene játszania, akik nem kapnak rendszeres játéklehetőséget. Így a kulcsjátékosok top formában érkezhetnének meg a Bajnokok Ligája végső szakaszára. Ezt még úgy is tartom, ha komolyan azt gondolom, hogy a Barça egy kiváló idényen van túl! Visca el Barça mindörökké!” – hangzott Puyol válasza, aki tehát a Király Kupában pihentetné a legjobbakat, hogy azok a BL egyenes kieséses szakaszában ne fásultan és fáradtan lépjenek pályára.

Amint az ismeretes, a Real Madrid szombaton este 3-1-re legyőzte a Liverpool együttesét a kijevi fináléban, így egymás után harmadszor, az elmúlt öt éven belül pedig negyedik alkalommal nyerte meg a legrangosabb európai kupasorozatot.