Bartomeu: „Dembélé nem fog távozni”

Az elnök reméli, hogy Messi megnyeri a világbajnokságot az argentin nemzeti csapattal

Az FC Barcelona elnöke, Josep María Bartomeu a szombati nap folyamán nyilatkozott az ‘Antena 3’ televíziócsatornának, melyben főként két fontos témát érintve beszélt egyrészt Leo Messi világbajnokságáról, másrészt hangsúlyozta, hogy Ousmane Dembélé a következő szezonban is a Barçában fog futballozni. 

„Remélem, hogy a 2008-as olimpiához hasonlóan Leo Messi, a futballtörténelem és a világ jelenlegi legjobb játékosa képes lesz megnyerni Argentínával a világbajnokságot. Őszintén remélem, hogy sikerülni fog neki, mert kiváló ember, és örömmel töltene el, ha valóra válna az álma.”

Dembélé marad

„Dembélé nem fog távozni a Barcelonából a következő hetekben. Mind ő, mind Philippe Coutinho fontos elemei lesznek a jövő Barçájának, azaz sokat várunk tőlük. Az elmúlt négy hónapban Coutinho rendkívül aktív volt, de Dembélé esetében nem szabad elfelejtenünk, hogy ő még egy nagyon fiatal labdarúgó. Nagy tehetséggel rendelkezik, sokat várunk tőle a jövőben. A következő idény más lesz, egy jó alapozással máshogy néz ki majd a történet. Nem könnyű Barcelonában a leigazolásod utáni első idényben teljesíteni, hiszen a klub egy teljesen más játékstílust követ, mint a világ többi csapata.”