Dembélé: „Miben kell javulnom? Befejezés és labdavesztés”

A Barcelonában egy bizonyos argentin miatt könnyebb játszani | Örülne Griezmann érkezésének

Az FC Barcelona francia támadója, Ousmane Dembélé jelenleg a francia válogatottal készül az oroszországi világbajnokságra, és a gallok edzőtáborában nyilatkozott a sajtó képviselőinek. Dembélé mérleget vont az első, Katalóniában töltött idényéről, beszélt Griezmann lehetséges leigazolásáról, megnevezte a fő különbséget a Barcelona és a francia válogatott támadósora között, valamint ejtett néhány szót a különleges kapcsolatáról Kylian Mbappével. 

„Nagyon nehéz szezon volt ez a számomra a sérülések miatt, ennek ellenére továbbra is bizakodó vagyok a jövőt illetően, a klub is bízik bennem, meglátjuk, mi fog történni a következő idényekben. Javulnom kell a befejezéseket illetően, illetve a labdavesztések terén. A nemzeti csapatban is nagy a versenyhelyzet, itt is rengeteget kell dolgoznom. Sosem kételkedtem a képességeimben, noha azt be kell vallanom, hogy az elmúlt szezonban voltak kemény pillanatok. Még erősebben térek majd azonban vissza Barcelonába, és meg fogom mutatni, mit is tudok.”

Griezmann a nyári igazolás?

„Nem beszéltünk sokat erről Antoine-nal, de ha a Barçába igazol, az kivételes hír lenne, hiszen ő egy fantasztikus támadó, aki sokat segíthetne nekünk.”

Különbségek a Barça és a válogatott támadósora között

„Különböző, mert a Barça a világ legjobb csapata, de persze a válogatottban is megtisztelő játszani. Barcelonában van egy egyedülálló játékos, aki mindig oda adja neked a labdát, ahova kell, így természetesen a játék nem ugyanaz nélküle, de persze a nemzeti csapatban is magas a minőség.”

Touré Yaya rasszizmussal vádolja Guardiolát

„Nem beszéltünk erről Barcelonában, így nem tudok mit mondani.”

Miben fejlődött az elmúlt évben?

„Nagyon sokat tanultam taktikai szinten, illetve a védekezés kapcsán, noha általában nálunk van a labda. A Barçában nagyon fontos, hogy ne veszítsd el a labdát, erre nagyon oda kell figyelni. A csapatnak együtt kell mozognia, a csapatrészeknek közel kell egymáshoz lenniük.”

Élményei a vb-ről

„Emlékszem a 2006-os és a 2010-es világbajnokságra… Ez a világon a legnagyobb presztízsű sorozata, a lehető legmesszebb szeretnénk eljutni.”

Fiatal francia keret

„Vannak tapasztalat játékosaink is, akik már játszottak a vb-n. Ők önbizalmat adnak nekünk, és vezetik a csapatot.”

Pogbát számos kritika éri

„Nem tudom, miért támadják. Paul nagyon jó játékos fantasztikus képességekkel. Számomra ő egy igazi vezér.”

Milyen állapotban van? 

„Az utolsó bajnoki meccs óta, amit a Barçával játszottam, már sokkal jobb fizikai állapotba kerültem. Jól érzem magam, nincsenek fájdalmaim, már az olaszok ellen is jó állapotban futballoztam.”

Mbappé

„Mind a pályán, mind azon kívül jól megértjük egymást, egy igazi barát nekem. Az idény során sokszor beszélünk egymással, és rengeteget fifázunk együtt. Megtisztelő, hogy vele játszhatok.” 

Emlékezz limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.