Pep: „Szívből kívánom nekik az ötödiket”

Igazságosnak tartja a Barça továbbjutását | Büszke a küzdõszellemre

Pep Guardiola gratulált a Barcelonának a továbbjutásához, melyet szerinte maximálisan megérdemelt a játéka alapján. A tréner szerint a Camp Nouban esett harmadik gól volt a döntõ, az küldte padlóra a csapatát, és az esélyeiket a fordításra.

„Gratulálunk a Barçának, igazságosan nyertek. Szívbõl azt kívánom, hogy nyerjék meg az ötödiket. A Liga, már a kezükben van. Úgyhogy csak ne szégyellõsködjenek, nyerjék meg az ötödiket

„Hálás vagyok a csapatomnak az egész évért. Az elmúlt évben nyertünk négy trófeát, ebben a szezonban egyet, ami nagyon fontos volt azt is figyelembe véve, hogy milyen problémáink voltak. Nem szabad elfelejteni, hogy hogyan estünk el ma, illetve a kupában is. Szeretnék gratulálni a játékosaimnak, hogy soha nem adták fel.”

„Nagyon boldog vagyok a csapatommal, ez a gyõzelem a becsületünkrõl szólt. Nem a becsületért vagy a tiszteletért játszom, sem a kritikusoknak, hanem a klubnak. Ma büszkék lehetünk mindannyian, még ha természetszerûleg szomorúak is vagyunk. Úgy kiesni a kupából és így elesni a Barcelona ellen… Nagyon boldog vagyok. Sokkal nagyobb fegyvertény, amit idén elértünk figyelembe véve a problémáinkat, mint amit tavaly. Azt ki kell elemeznünk, hogy mi történt, ami ezeket a problémákat szülte, hogy ilyen többször ne fordulhasson elõ.”

A Barça nem csak posztonként jó

„Nagyon erõsek hátul. Piqué és Masche remek formában vannak, nagyon gyorsak, és azt is elérik, hogy ne az ellenfél diktáljon. Egyedül úgy lehet megállítani a támadásaikat, ha üldözöd õket, és hátrafelé kényszerülnek futni. Nagyon büszke vagyok, hogy megvertük õket labdabirtoklásban (nevet), mert ha még tudom is, hogy ez hülyeség, sok dolgot elmond a csapatról.”

„A Camp Nouban nem volt meg a csapatunkban a kellõ egyensúly, és a harmadik gól döntõnek bizonyult. A Barcelona igazságosan van ott a döntõben. Ma akkor estek vissza, amikor már biztos volt. De hangsúlyozom, hogy az egyedüli út a gyõzelemig, hogy legyen nálad a labda, és ne legyen ott az ellenfélnél. Nagyon boldog vagyok, hogy a Bayern edzõje lehetek, és azért is, hogy ilyen játékosaim vannak. Gratulálok a Barçának, remélhetõleg megnyerik az ötödiket.”

Messi

„Messi minden idõk legjobb játékosa. Most pedig kivételes formában, nagyon jó állapotban van. Rendkívül gyors, megállíthatatlan. Ismét olyan, mint amikor az én edzõsködésem ideje alatt volt csúcsformában. Én nem láttam Pelét, de úgy gondolom, hogy Messi jobb. Remélem, hogy még hosszú évekig élvezhetjük a játékát. Remélhetõleg Németország mindig megveszi majd a televíziós jogokat a spanyol ligához, hogy minden fordulóban lássuk õt játszani.”