Valverde: „A stílus a legfontosabb”

Modric komoly hiányzó, de tudják pótolni | Paulinho, Neymar, Deulofeu...

Ernesto Valverde a Spanyol Szuperkupa elsõ felvonására készül a csapatával, melynek keretében a Real Madrid vizitál a Camp Nouban ma este 22 órakor. Valverde rengeteg aktualitást érintett a Barcelona kapcsán, de alapvetõen diplomatikus hangot ütött meg.

„A Miamiban lejátszott felkészülési meccsünk ellenük egy viszonyítási pont, de nem ’a’ viszonyítási pont. Két nehéz összecsapásnak nézünk elébe, melyeken a legjobbunkat kell majd adnunk.”

Paulinho érkezik?

„Nem tudok semmirõl sem. Azzal tisztában vagyok, hogy számos játékos álmodik a Barcelonáról, mi pedig az átigazolási piac zárásáig figyelünk. Egyelõre nincs semmi újdonság, vagy legalábbis engem nem tájékoztattak róla. Úgy érzem, hogy Paulinho vasárnap este nem fog pályára lépni.”

„Ha tényleg érkezik, majd meghozzuk a szükséges döntéseket. Sergi Roberto? Nagyon fontos játékos, de nem szabad a dolgok elébe menni.”

Mit gondol a kiszemeltek magatartásáról?

„Nincsenek információim azzal kapcsolatosan, hogy kik érkezhetnek hozzánk, sem arról, hogy mi történik más egyesületekben. Nálunk senki sem lázadott, senki sem tagadta meg az edzést, ennek pedig örülök. Nem érdekelnek ezek a dolgok, elég feladatom van nekem itt.”

Neymar ûrt hagyott maga után

„Kiváló játékosaim vannak arra, hogy pótoljuk. Ezt egyébként úgy tehetjük meg, ha elõre nézünk, nem pedig hátra.”

Játékrendszer?

„Alkalmazkodunk ahhoz, amink van. A legfontosabb azonban a stílus – ez a szerkezet felett áll.”

Deulofeu

„Nagyra értékelem a képességeit, de eddig csak egy meccset játszott a Gamper Kupán. Egyelõre korai lenne õt elemezni. Megtesszük majd, ahogy megy elõre a szezon.”

Real Madrid & Modric eltiltása

„Azt, hogy én mit szeretnék, inkább megtartom magamnak. Tudjuk, milyen erõsek, nagyon jó cseréik is vannak, most hódították el az Európai Szuperkupát egy nagyon jó teljesítménnyel. Mint már mondtam, engem a saját csapatom érdekel.”

„Nagyszerû játékos. Szervez, kiválóan lõ, lát a pályán, de van helyettese például Kovacic vagy Isco személyében, akik szintén át tudnak törni védelmi vonalakat, és jól érnek fel a támadásokhoz. Modric komoly hiányzó, de tudják pótolni.”

A keretbõl kimaradottak

 „Ez mindig egy probléma, mert olyanokat kell kizárni, akik mindent beleadnak. Ez a vezetõedzõ feladata, és nem tagadom, nehéz döntés, mert sokan érdemelnének több játékpercet. A közvlemény majd értékeli, hogyan is döntöttem, az érintett játékosok pedig feldolgozzák valahogyan a döntést: vagy elszigetelve érzik majd magukat, vagy továbbra is a csapat tagjának tekintik magukat.”

Mikor értesült Neymar távozásáról?

„Amikor bejött az irodámba, és tájékoztatott arról, hogy távozik. Ez az a nap volt, amikor hivatalossá is tette a klub a szándékát. Természetesen elõtte is sokat beszéltek errõl, lehetett is érezni valamit a levegõben, egy-egy játékos elejtett megjegyzéseket errõl egy héttel azelõtt, de teljes bizonyossággal csak azon a napon tudtam meg a szándékát.”