Valverde: „Tudom, mit követel tőlem ez a poszt”

Méltatta a Juventust | Jó állapotban látja a csapatát | Ha Messi boldog...

Ernesto Valverde, az FC Barcelona vezetõedzője értékelte a csapat aktualitásait a Juventus elleni, kedd esti mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóján. A Barça az olasz gárda ellen kezdi meg a szereplését a Bajnokok Ligája idei csoportkörében, Valverde pedig elismerő véleménnyel beszélt az elmúlt szezonban épp a katalánokat búcsúztató Juvéról.

„A Juventus egy nagyon erõs csapat, mindenki emlékezhet még az elmúlt szezonban lejátszott párharcra velük. Nagyon mélyen letámadnak, kiválóan építik fel a támadásaikat, nekünk pedig tényleg minden szinten feléjük kell kerekednünk. El kell érnünk, hogy a csapatrészeik ne tudjanak összekapcsolódni. Nagyon nagy iramú találkozó lesz.”

„Az, hogy vannak hiányzóik, nem jelent ránk nézve semmit sem. Természetesen nagy játékosokra nem számíthatnak majd, kérdéses is, hogyan pótolják õket. Az viszont biztos, hogy a keretük nagyon erõs, képesek lesznek megoldást találni erre a problémára.”

Dybala

„Kiváló labdarúgó, nagyon fontos a Juventusnak, de vannak még rajta kívül is meghatározó játékosai a csapatnak. A Juvét mint együttest is nagyon nagyra tartom.”

Kiváló kezdés

„Minden egyes meccs fontos, noha van, amelyik nagyobb figyelmet kap. Rövid idõn belül öt nagyon fontos összecsapást fogunk lejátszani. Jó állapotban vagyunk, remek a hangulat az elért eredmények után. Természetesen mindig jobb gyõzelemmel a hátad mögött folytatni a munkát, mintsem egy-egy vereséggel nekimenni a következõ mérkõzésnek. Azon leszünk egész évben, hogy az utolsó két hónapban minden trófea elnyerésére legyen még esélyünk. Most éppen nyertünk 5-0-ra, de ez csak annyit jelent, hogy képesek vagyunk ilyen teljesítményre, ezt a pályán minden egyes találkozón újra meg kell mutatnunk. Ráadásul a Juventus is jól kezdte az idényt. Nagy kihívás ez, nem tudom, ki az, aki nem szeretne ellenük játszani.”

Iniesta

„Azt, hogy miként fogjuk õt szerepeltetni, sok tényezõtõl függ. Egy dolog fix: Andrés képességei. Azon felül persze figyelembe kell venni a kort illetve a posztot, amin szerepel, és ami egyébként nagyon sokat követel egy játékostól.”

„Minden egyes labdarúgó a saját sorsának a kovácsa. Én azt szeretném, ha Iniesta boldog lenne itt, noha ezt tudom elmondani a keret összes játékosáról is.”

Bajnokok Ligája

„Amikor egy csapat egy adott idényben elõször lép pályára a BL-ben, mindig elfog egy különleges érzés. Ráadásul az érzés különlegessége duplázódik, ha a csapatod esélyes a trófea elnyerésére.”

Dembélé már kezdeni fog?

„Meglátjuk. Ha nem most, akkor majd a következõ meccseken. Az a fontos, hogy mindig a versenyhelyzet dönt majd a kezdõcsapatról. A legjobbakat kell a kezdõcsapatba jelölnöm.”

Sergi Roberto

„Úgy gondoljuk, hogy kedd este már játékra kész állapotban lesz.”

Stílus

„Egy percig sem gondolom azt, hogy meg kellene változtatni az együttes játékfilozófiáját. Egyszerûen csak annyi a helyzet, hogy mindenkinek alkalmazkodnia kell a másikhoz: nekem a játékosokhoz, a játékosoknak pedig hozzám. A stílus már régóta le van fektetve.”

Messi

„Ha õ jól illetve formában érzi magát, akkor hatalmas lehetõségek elõtt állunk. Az ilyen szintû meccseken mindig is fontos a jelenléte.”

Személyes kihívás

„Tisztában vagyok azzal, mit követel meg tõled ez a poszt. Már akkor is tisztában voltam vele, amikor aláírtam. Mindannyian felkészülten vágunk neki a találkozónak.”