„Innentől kezdve már sokba kerülnek a hibák”

Valverde elégedett Denisszel és Alcácerrel | Vermaelen élt a lehetőséggel

Ernesto Valverde szakvezető elégedetten nyilatkozott a Sporting elleni siker után, és beszélt a játékosairól egyénileg is, így szóba került Vermaelen, Messi, Denis Suárez vagy éppen Alcácer is. A szakvezető elismerte, hogy Busquets potenciális alternatíva a védelem tengelyébe. 

„A célunk az, hogy domináljuk a meccseket, helyzeteket alakítsunk ki, miközben az ellenfélnek ne engedjük lehetőségeket. Néha hatékonyabbak vagyunk, néha kevésbé látványosak.”

Messi

„Mindenki azt gondolja, hogy Messivel könnyebb a csapat dolga. Tudjuk, hogy nagyon sokat ad az együttesnek szervezőként és befejezőként is. Olyan passzokra képes, amit csak ő lát meg.”

Vermaelen

„Jó állapotban látom, magas színvonalon teljesít. Mind a földön, mind a levegőben erős, a labdakihozatalokat pedig rendre jól oldja meg. Való igaz, hogy keveset játszott eddig, de amikor a pályán volt, élt a lehetőséggel.”

Busquets

„Ő az egyik jelöltünk a védelem tengelyébe, ha valami komplikáció lépne fel. Ma azért cseréltem őt be erre a posztra, mert nem akartam annyit kockáztatni a két egészséges védőnkkel. Busquets képes itt játszani.”

Denis és Alcácer

„Amikor játszanak, jól futballoznak. Hogy több játéklehetőséget fognak-e kapni? Ez a vezetőedzőn múlik valamint a munkájukon.”

Ellenfél a nyolcaddöntőben

„Itt már nem lesznek könnyű riválisok. A csoportkörben sem voltak azok, de itt már a szituáció is élesedik: minden egyes hibáért fizetned kell. Két meccsen már nagyobb hatással van a játékra egy-egy rossz döntés. Innentől kezdve tehát már sokba kerülnek a hibák.”

A Celta Vigo a Király Kupában

„Nagyon erős csapat, mely jó formát fut, ráadásul nemrég ellenünk bizonyította a képességeit, amikor nem is tudtuk legyőzni. Látványos párharc lesz, bizonyos szempontból a legnehezebb, de nekik sem lesz egyszerű.”