Valverde: „Eldőlt? A 3-0 jobb eredmény lenne”

Busquets kérte a cserét, fájdalmakra panaszkodott | Az öngólok nem érdeklik

Az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde alapvetően elégedetten nyilatkozott az AS Roma 4-1-es legyőzése után a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, ám hangsúlyozta, hogy az olasz gárda minőséget képvisel, és a találkozó máshogy is alakulhatott volna, ám most ők jöttek ki szerencsésen a kulcsmozzanatokból. Valverde elárulta, hogy Busquets maga kérte a cseréjét, mert fájdalmat érzett, illetve elmondta, hogy semmi sem dőlt még el a visszavágóra nézve. 

„Nagyon nehéz volt, a Roma egy remek csapat. Kiválóan kezdtek, mélyen letámadtak minket, nyomás alá helyezve ezzel minket már a labdakihozataloknál, ami alól nehezen is szabadultunk ki. A mérkőzés nagyon kiegyenlített volt. A második játékrészben azonban nyíltabb lett a játék képe, többet kockáztattak, mi pedig megbüntettük a hibáikat. Adok-kapok volt, amiből mi jöttünk ki jobban.”

Öngól

„Ha nem közelíted meg az ellenfél kapuját, akkor nehezen születhetnek gólok… Nekem teljesen mindegy, ki lövi be. Ha az ellenfelünk, ám legyen.”

Busquets

„Ő kérte a cserét. Beinjekciózva játszott, és a meccsen fájdalmat érzett a lábában.”

Ter Stegen

„Különös jelenet volt, egy komoly helyzet a számukra. Ter Stegen azonban kontrollált mindent: övé volt a labda, majd eladta azt, végül pedig nagy bravúrt mutatott be.”

A párharc egésze

„Egyértelmű, hogy itt már minden egyes meccs megnyerése komoly fegyvertény, ellenfeleink színvonala nagyon magas. Ugyan ez egy jó eredmény, de én a 3-0-át előnyben részesíteném, ha választani lehetne. Még semmi sem dőlt el.”