Dembélével trükközne a Barça a Clásicóra?

A meccsig bizonytalan lehet, hogy játszhat-e | Már két teljes edzésen túl van

Már teljes edzéseket végez a Barcelonával Ousmane Dembélé, ami másfél héttel a Real Madrid elleni Clásico előtt azt is jelentheti, hogy a francia kész lehet a bevetésre a fővárosiak ellen – még ha nem is kezdőként. Mindeközben a klub egy szót sem szól Dembélé javulásáról, és bőven benne van a pakliban, hogy ez már tudatos a Clásico előtt.

A Madrid elleni rangadó jelentősége kétségtelenül nagy, még akkor is, ha a bajnokság több mint fele még hátra van. De nagyon nem mindegy, hogy a két csapat egymástól 5, 8 vagy 11 pontos különbségről folytatja januárban. Dembélének valószínűleg kevés köze lesz a mérkőzéshez magához, mert esetleg az képzelhető el, hogy Valverde edző csereként pályára küldi.

Mégis arra megpróbálhatja felhasználni Dembélét a Barcelona, hogy bizonytalanságot keltsen az esetleges szereplésével. Bár olyan jelentősen nem változna a csapat taktikája, az tény, hogy a játékrendszert befolyásolná, hogy Dembélé a pályán van vagy sem. És azzal, hogy ezt az információt a klub visszatartja, elérhető némi kiszámíthatatlanság a túloldalon.

Hasonlót már csinált a Barcelona két évvel ezelőtt, amikor Lionel Messi volt sérült 2 hónapig, és a Clásico előtti héten folyamatosan arról terjedtek a hírek, hogy az argentin játszik-e vagy sem. Végül a kispadra ült le és a második félidőben már 0-3-nál állt be, végül 0-4-re győzött a Barcelona.

Dembélé világos, hogy nem Messi, tehát olyan nagy hatása nincs a csapat hadrendjére, mint az argentinnak, de nem mindegy, hogy az ellenfél mire számít, és mennyire biztos abban, amit valószínűsít.

Egy szó mint száz, Dembélével kapcsolatban arra lehet számítani, hogy a klub és Valverde nem fogja kizárni a játékát a Clásicóra, a valóságban viszont mindenképpen meglepetés lenne, ha Dembélé komolyabb szerepet kapna azonnal a sérülése után egy ilyen rangadón.