36 meccse veretlenek a Ligában a Camp Nouban

Az abszolút klubrekord még messze | Csaknem két éve nem találtak legyőzőre hazai pályán

Az FC Barcelona együttese jelenleg a klub 21. századi történelmének leghosszabb hazai veretlenségi sorozatát produkálja, miután legutóbb csaknem két éve kapott ki a Camp Nouban. A teljes klubtörténelemre vonatkozó rekord még nincs látótávolságon belül, de így sem mutat rosszul ez a statisztika. 

Legutóbb 2016. szeptember 10-én talált legyőzőre hazai pályán a Barça, akkor a Deportivo Alavés tudta elvinni mind a három pontot Katalóniából, miután 2-1-re legyőzte a gránátvörös-kék együttest. Azóta senki nem tudta két vállra fektetni a katalán gárdát a bajnokságban a Camp Nouban, ez a 20 hónapos és 36 meccset átölelő sorozat pedig a klub 21. századi történelmének a legjobb teljesítménye. A Barcelona ez idő alatt 30 alkalommal nyert és csupán hatszor játszott döntetlent aktuális ellenfele ellen a Camp Nouban.

Korábban a 21. századi leghosszabb veretlenségi sorozat a Camp Nouban 34 meccses volt, ezt 2010. szeptembere és 2012. áprilisa között érte el a csapat, miközben 31 győzelmet és 3 döntetlent számlált. Minden idők legjobb hazai klubteljesítménye egy 67 meccses veretlenségi széria, ezt 1973. szeptembere és 1977. februárja között érte el a gárda.

Ami a teljes mezőnyt illeti a 21. században, a csúcstartó a Real Madrid, mely 49 meccsen maradt veretlen hazai környezetben 2000. novembere és 2003. áprilisa között.

Emlékezz limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.