Cucurella és Miranda, mint Digne alternatívái?

A francia balhátvéd három hétre esett ki | Ki pótolhatja?

Lucas Digne combja a Kolumbia elleni válogatott mérkőzésen sérült meg, és mint kiderült, a francia hátvéd három hétig lesz harcképtelen. Ennek következtében adódik a kérdés, hogy amennyiben Jordi Albát pihentetni szeretné valamelyik meccsen Ernesto Valverde, kikkel számolhat majd a spanyol tréner.

A katalán ‘Sport’ utánanézett, ki lehet Digne alternatívája házon belül. Jordi Albának a Chelsea elleni mérkőzésen is volt egy kisebb problémája, így nem biztos, hogy a következő három hétben végigjátssza az összes mérkőzést, ezért is lenne szükség egy alternatív megoldásra.

Habár a jobboldalt nézve jól áll a Barcelona, a baloldalt tekintve csak két játékos volt bevethető, Digne sérülésével viszont Alba maradt az egyedüli. Így aztán könnyen lehet, hogy a B csapatból fog felhozni valakit Valverde, aki valószínűleg Cucurella lesz, de akár Miranda is szóba jöhet, miután Grimaldóra, a fiatal tehetséges balhátvédre nem számított Luis Enrique, és a Benficához szerződött még 2016 nyarán…

Cucurella

Mindössze 19 éves, nagyon dinamikusan játszik, képes 90 percen át egy ritmusban játszani. Szeret előrelépni, és csatlakozni a támadásokhoz, de agresszívan végzi a védekező feladatait is. Mondhatjuk ez alapján, hogy hasonló Albához.

A Király Kupában Valverde már megadta neki a lehetőséget, és október végén a Murcia ellen bemutatkozhatott a nagy csapatnál is. A hátvéd nemrég hosszabbította meg a szerződését, reménykedve abban, hogy a közeljövőben felkerülhessen a nagyokhoz.

Miranda

A 18 esztendős szélső lehet a másik lehetőség, aki a Betis csapatától csatlakozott a klubhoz még 2014-ben, és gyorsan fel is vette a ritmust. A spanyol U16-os csapatban 14 évesen debütált, és ő volt az első játékos, aki 2000-ben vagy utána született, és játszhatott Spanyolország második élvonalában.

180 centi magas, tehát nem mondhatjuk ránézésre, hogy egy tipikus Barcelona szélső hátvéd. Viszont gyors, és szeret becsatlakozni a támadásokba. Mindössze 18 éves, de már bizonyította, hogy versenyképes az idősebbek között is.