Messi mesterhármast szerzett Haiti ellen

Jó formában a világbajnokság előtt | Már 64 gólja van az Albicelestében

Leo Messi mesterhármassal és egy gólpasszal segítette győzelemhez az argentin nemzeti csapatot a Haiti elleni barátságos mérkőzésen, amit az ‘Albiceleste’ már a világbajnokságra való felkészülés jegyében abszolvált. Az argentinok szép támadásokat vezettek, az elvárt módon domináltak, az eredményt pedig végül Kun Agüero állította be. 


Természetesen nem lehet messzemenő következtetéseket levonni a Haiti elleni sikerből, mint ahogy a spanyolok elleni 6-1 sem az argentinok valós erejét mutatta, pláne, hogy akkor Messi nélkül léptek pályára. Ugyanakkor az összefoglalók alapján azt ki lehet jelenteni, hogy Jorge Sampaoli minden eddigi szövetségi kapitánynál jobban kihegyezi a játékot Leo Messire, és megpróbál minden csapatrészt úgy összeállítani, hogy az argentin a képességeinek megfelelően húzni tudja a válogatott szekerét.

Messi egyébként ezzel a mesterhármassal már 64 találatnál jár az ‘Albicelestében’, aminek következtében lehagyta a dél-amerikai válogatottakat illető rangsorban Ronaldót. A brazil 63 találatig jutott a ‘Selecaóban’ a pályafutása során. Az abszolút rekorder egyelőre Pelé 77 góllal.