Dembélé szétzilálta az olaszokat

Gólt szerzett és állandó veszélyforrás volt | A franciák nyertek 3-1-re

Ousmane Dembélé ott folytatta a válogatottjában, ahol a Barçában abbahagyta a szezon végén. A gall támadó a hosszú sérülése után egyre inkább formába lendül, ezt a tendenciát pedig át tudta menteni a nemzeti csapatban mutatott teljesítményére is. 

A világbajnokságra készülő franciák fogadták az olaszokat Nizzában, és nyertek végül 3-1-re Umtiti, Griezmann és Dembélé góljaival. Az olaszok, akiknek a kispadján most debütált az új szövetségi kapitány Roberto Mancini, részéről csak Bonucci tudott eredményes lenni, így kényelmes hazai siker született az egyébként látványos, sok helyzettel tarkított meccsen.

A Barcelona támadója, Dembélé szemmel láthatóan még önbizalomhiánnyal küzd, ám ha így folytatja, ez nagyon rövid időn belül már a múlté lesz. Az olaszok alig tudták tartani, számos jó passza mellett pedig egy szenzációs gólt is ragasztott álló helyzetből a kapu bal felső sarkába. A leglátványosabb jelenet is talán az ő nevéhez fűződik, amikor egy kontratámadás után lefutotta a védőit, majd egy lövőcsellel elküldte őket a másik irányba. A kapura tartó lövés végül a kapufán csattant, de a jelenet kétségkívül szép volt.

A franciák a C csoportban Peruval, Dániával és Ausztráliával fognak megmérkőzni az oroszországi világbajnokságon.