Zubizarreta váltja Txikit

Bartomeu alelnök bejelentette a személycseréket

Andoni Zubizarreta lesz a Barcelona következõ technikai igazgatója, aki fölváltja az egyik legfontosabb sportszakmai poszton Txiki Begiristaint. Txiki a Laporta-éra során végig ott volt a szakmai vezetésben, Frank Rijkaarddal és Pep Guardiolával együtt õ alakította ki az együttes játékosállományát, ám a klub új elnöke, Sandro Rosell nem csak õt, hanem több más szakmai szempontból fontos vezetõt is eltávolított a posztjáról.

Ide tartozik például a futball szakosztály igazgatója, José Ramón Alexanko, a Dream Team korábbi kapitánya, akit Guillermo Amor vált a poszton. A pozíció birtokosa felel az összes utánpótlás-együttesnél folyó szakmai munka minõségéért. A legfontosabb váltás azonban kétségkívül Txiki Begiristain távozása, aki már hónapokkal ezelõtt jelezte: ha nem a korábbi vezetés egyik tagja nyeri a választásokat, úgy nem folytatja a posztján. Helyette – a hozzá hasonlóan baszk származású – Andoni Zubizarreta, a klub korábbi remek kapusa lesz a technikai terület irányítója, aki Pep Guardiolával együtt a keret szakmai kialakításáért felel majd. Segítõje lesz majd Narcís Julià, többek között a Girona korábbi játékosa.

A döntéseket Josep Maria Bartomeu, az új sportszakmai alelnök, Sandro Rosell egyik legfõbb bizalmi embere jelentette be. Zubizarreta hároméves szerzõdést kötött a Barcelonával.