„Nehéz volt nemet mondani Abidalnak”

A vezetés nem részletezte az okokat | Ellentétes nyilatkozatok

Úgy tartja az illem, hogy mindkét fél fejtse ki az álláspontját, ám Abidal nyilatkozata után talán jobb lett volna, ha a katalán egyesület vezetõsége nem szólal meg. Az FC Barcelona elsõ embere, Sandro Rosell az okokat nem részletezte, csupán azt hangsúlyozta, hogy rendkívül nehéz volt ezt a döntést meghozni, valamint elárulta, hogy a klub nem tervezi visszavonultatni Abidal jelenlegi, 22-es mezszámát. Nem egészen tiszták a körülmények az ellentétes vezetõi nyilatkozatokat olvasva. 

Rosell visszavárja

„Nagyon nehéz volt nemet mondani Abidalnak, hiszen rendkívül tiszteljük és szeretjük õt, a könnyû az ‘igen’ lett volna. Ráadásul amikor egy ember felé ennyire különleges érzelmek fûznek, akkor háromszor olyan nehéz meghozni egy ilyen jellegû döntést.”

Abidal egy leckét adott mindannyiunk számára, amit sosem felejtünk. Beírta magát az egyesület történelemkönyvébe, számos trófeát nyertünk és felejthetetlen pillanatot éltünk át együtt, ám az a kapcsolat, ami összeköt bennünket, több, mint egy szimpla játékos-elnök szituáció. Nem köszönünk el tõle, hanem várjuk vissza, amikor csak jönni akar. A Barça ajtajai mindig nyitva állnak majd elõtte.”

„Amikor abbahagyja majd a futballt, és úgy érzi, vissza szeretne térni, bármikor jöhet, és elfoglalhatja azt a vezetõi posztot, ami az összes iskolánk irányítását fogja össze. Ha visszatérne, de más szerepben képzeli el magát, szívesen meghallgatjuk az elképzeléseit. Köszönjük szépen, Eric! Nekem nagyon nehéz itt ülni, és búcsúzni, de gondolom, hogy neked sem könnyû. A legjobbakat kívánom neked!”

„Jelenleg nem gondoljuk úgy, hogy Eric mezszámát vissza kellene vonultatnunk. Úgy véljük, azzal adózunk a legjobban a teljesítményének és a személyének, ha a mezszáma továbbra is a gyepszõnyegen lesz majd.”

Bartomeu még decemberben: „Ha pályára lép, hosszabbítunk”

Josep María Bartomeu, az FC Barcelona alelnöke még 2012. december 20-án a ‘RAC-1’ katalán rádiócsatornának nyilatkozva azt mondta Abidal helyzetérõl, hogy „a labdarúgó új szerzõdésérõl már megszületett az egyezség, amint pályára lép, aláírjuk a papírokat.”

Abidal pályára lépett, a hosszabbítás nem történt meg. Abidal távozik, ám a nyilvánvaló tényen kívül, hogy nem számítanak már rá, nem hangoztak el azok a konkrét okok, hogy miért is nem számol vele a szakmai stáb.