2017.10.20 | Vendel napja van
Főoldal > Labdarúgás
A VEZETÉS NEM RÉSZLETEZTE AZ OKOKAT | ELLENTÉTES NYILATKOZATOK
"Nehéz volt nemet mondani Abidalnak"
Baranyai Tamás | 2013. 05. 31., 13:28
ESZKÖZÖK:   |  |  |   |     

Úgy tartja az illem, hogy mindkét fél fejtse ki az álláspontját, ám Abidal nyilatkozata után talán jobb lett volna, ha a katalán egyesület vezetősége nem szólal meg. Az FC Barcelona első embere, Sandro Rosell az okokat nem részletezte, csupán azt hangsúlyozta, hogy rendkívül nehéz volt ezt a döntést meghozni, valamint elárulta, hogy a klub nem tervezi visszavonultatni Abidal jelenlegi, 22-es mezszámát. Nem egészen tiszták a körülmények az ellentétes vezetői nyilatkozatokat olvasva. 

Rosell visszavárja

"Nagyon nehéz volt nemet mondani Abidalnak, hiszen rendkívül tiszteljük és szeretjük őt, a könnyű az 'igen' lett volna. Ráadásul amikor egy ember felé ennyire különleges érzelmek fűznek, akkor háromszor olyan nehéz meghozni egy ilyen jellegű döntést."

"Abidal egy leckét adott mindannyiunk számára, amit sosem felejtünk. Beírta magát az egyesület történelemkönyvébe, számos trófeát nyertünk és felejthetetlen pillanatot éltünk át együtt, ám az a kapcsolat, ami összeköt bennünket, több, mint egy szimpla játékos-elnök szituáció. Nem köszönünk el tőle, hanem várjuk vissza, amikor csak jönni akar. A Barça ajtajai mindig nyitva állnak majd előtte."

"Amikor abbahagyja majd a futballt, és úgy érzi, vissza szeretne térni, bármikor jöhet, és elfoglalhatja azt a vezetői posztot, ami az összes iskolánk irányítását fogja össze. Ha visszatérne, de más szerepben képzeli el magát, szívesen meghallgatjuk az elképzeléseit. Köszönjük szépen, Eric! Nekem nagyon nehéz itt ülni, és búcsúzni, de gondolom, hogy neked sem könnyű. A legjobbakat kívánom neked!"

"Jelenleg nem gondoljuk úgy, hogy Eric mezszámát vissza kellene vonultatnunk. Úgy véljük, azzal adózunk a legjobban a teljesítményének és a személyének, ha a mezszáma továbbra is a gyepszőnyegen lesz majd."

Bartomeu még decemberben: "Ha pályára lép, hosszabbítunk"

Josep María Bartomeu, az FC Barcelona alelnöke még 2012. december 20-án a 'RAC-1' katalán rádiócsatornának nyilatkozva azt mondta Abidal helyzetéről, hogy "a labdarúgó új szerződéséről már megszületett az egyezség, amint pályára lép, aláírjuk a papírokat."

Abidal pályára lépett, a hosszabbítás nem történt meg. Abidal távozik, ám a nyilvánvaló tényen kívül, hogy nem számítanak már rá, nem hangoztak el azok a konkrét okok, hogy miért is nem számol vele a szakmai stáb. 


 
Következő meccsek
Labdarúgás  
-
X
-
Október 21. Szombat (20:45)
Liga, 10. forduló
TV: Paulaner Sörház | Sport 1
 
 
Barcelona Szállás
 
 
Eurobarca FaceBook
 
Eurobarca Google+
Eurobarca Twitter
 
 
Bejelentkezés
Felhasználó:
Jelszó:
 
 
Fórum ajánló
 
 
Keresés
 
 
 
 
A NAP képe
 
 
Impresszum Foci EB 2016 © 2003 - 2017, www.eurobarca.hu