Abidal: „Peppel más lett volna a helyzet”

A klub nem fizetett a betegsége alatt | Nehéz volt elfogadnia a távozást

Eric Abidal, az AS Monaco francia labdarúgója egy, a francia L’Equipe napilapnak adott interjújában beszélt a Barçától való távozásáról, melynek újabb érdekes részletét árulta el. Abidal hangsúlyozta, hogy nem pénzügyi oka volt a távozásának, hiszen a betegsége alatt nem fizette a járandóságát a katalán egyesület. A francia hátvéd szerint ha Guardiola marad az együttes vezetõedzõje, minden bizonnyal folytathatta volna Barcelonában.

„Nehéz megérteni a klub érvelését, ami a búcsúzó sajtótájékoztatómon hangzott el. A távozásom oka nem a pénz volt, aminek a legnyilvánvalóbb bizonyítéka az, hogy a klub nem is fizette a béremet a betegségem ideje alatt” – árult el újabb részletet a távozásának a körülményeirõl Abidal, majd a csalódottságát fejezte ki, illetve azt, hogy véleménye szerint ha Pep marad a vezetõedzõ, neki sem kellett volna távoznia.

„Nagyon kemény pillanat volt, amikor megtudtam, hogy nem akarnak hosszabbítani velem. Természetesen tisztában voltam vele, hogy ha egy szerzõdés lejár, két dolog történhet: vagy meghosszabbítják, vagy nem, és habár fel voltam készülve mindkét esetre, nagyon nehéz volt ezt elfogadni.”

 „Peppel a szituáció minden bizonnyal más lett volna. Guardiola egy olyan személy, akit nagyon tisztelek, és akivel a mai napig kapcsolatban vagyok. Nagyszerû tréner, õ volt az, aki megadta nekem a lehetõséget. Ha folytatta volna a csapat élén, nagy valószínûség szerint én is maradhattam volna Barcelonában.”