Puyol: ezzel a szezonnal vége

Bejelentette, hogy elhagyja a klubot | Visszavonul vagy eligazol

Carles Puyol kedden délután bejelentette, hogy a jelenlegi szezon befejeztével elhagyja az FC Barcelonát, így véget vet katalóniai pályafutásának.

A játékos a meglepetésre összehívott sajtótájékoztatóján közölte: a klubbal megállapodott, hogy a szerzõdésében megmaradt két évet már nem tölti ki, így a 2013-2014-es idénnyel távozik. A csapatkapitány arra nem tért ki, hogy az év végeztével visszavonul vagy máshol folytatja a játékot. Ezt egyelõre õ maga sem tudja.

A bejelentéskor jelen volt a Ciutat Esportivában Andoni Zubizarreta, a klub korábbi játékosa és Puyol jó barátja, Iván de la Peña, és több játékos, mint Pinto, Bartra, Tello, Montoya, Afellay, Adriano és Oier. Puyol 15 szezont töltött a klub elsõ csapatálnál, további négyet a B csapatnál.

A csapatkapitány összesen 21 trófeát nyert eddig a klubbal. Most ugyan nem tért ki rá, de feltehetõen a fizikai állapotával és a sérüléseivel magyarázható a döntése. Értesüléseink szerint Puyol nem fog visszavonulni az idény végén, és egy kisebb terhelést jelentõ bajnokságban folytatja a játékot, ez jó eséllyel az amerikai MLS lehet.