Hivatalos: Suárez a Barçáé!

Egyelõre nincs szó az átigazolási díjról | Öt évre ír alá

Az FC Barcelona együttese pénteken kora délután a hivatalos honlapján jelentette be, hogy egyezségre jutott az angol Liverpool egyesületével Luis Suárez klubváltását illetõen, amit az angol klub is közölt a honlapján. Az átigazolási díjat a felek egyelõre nem hozták nyilvánosságra, ám vélhetõen a végsõ összeg 75-80 millió euró környékén lesz. Suárez öt évre ír alá a Barçához, és a jövõ hét folyamán mutatják be Barcelonában.

Az FC Barcelona és a Liverpool bejelentették, hogy megállapodásra jutottak Luis Suárez klubváltásának a részleteirõl, így amennyiben az uruguayi sikeresen teljesíti az orvosi vizsgálatokat, úgy a következõ szezontól a Barçában futballozik majd. Az átigazolási díjat egyelõre nem hozták nyilvánosságra a felek, ám a spanyol és a nemzetközi sajtó értesülései szerint az összeg végül 75-80 millió euró környékén mozog majd.

Suárez öt esztendõre fog aláírni a katalán egyesülethez, mégpedig a jövõ hét folyamán. Az érkezésének a pontos dátuma még nem ismert, így nem lehet tudni, hogy melyik napon esik át az orvosi vizsgálatokon, írja alá a szerzõdését, majd mutatják be õt a közönségnek és ad sajtótájékoztatót a média képviselõi elõtt.

Suárez a tizenhetedik uruguayi játékos lesz, aki magára öltheti a Barcelona mezét. A dél-amerikai klasszis három és fél évet töltött Liverpoolban, az elmúlt idényben pedig a Premier Leauge gólkirálya lett. Barcelonában a 9-es mezben fog játszani.